Jimi Hendrix Machine Gun

Nieuw Jimi Hendrix album Machine Gun: The Fillmore East First Show 12/31/69

Experience Hendrix L.L.C. en Legacy Recordings, de catalogus afdeling van Sony Music Entertainment, presenteren op 30 september het debuut optreden van Jimi Hendrix’s Band Of Gypsies: Machine Gun: The Fillmore East First Show 12/31/69. De post-Experience groep met Billy Cox op bas en Buddy Miles op drums speelde vier historische concerten in de Fillmore East in New York – twee op oudejaarsavond 1969 en twee op nieuwjaarsdag 1970. Machine Gun: The Fillmore East First Show 12/31/69 bevat de eerste complete live set van oudejaarsavond 1969, welke evenals het merendeel van de overige sets, nooit in volledige vorm zijn uitgebracht.
Machine Gun: The Fillmore East First Show 12/31/69 bevat nooit eerder uitgebrachte versies van songs zoals “Earth Blues”, “Ezy Rider”, “Stepping Stone”, “Burning Desire” en “Machine Gun”. Drie nummers die op dit album staan zijn in 1999 verschenen op de dubbel CD Live At The Fillmore East.

Het album is geproduceerd door erfgename Janie Hendrix, Eddie Kramer en John McDermott – hetzelfde team dat sinds 1995 verantwoordelijk is voor alle audiovisuele uitgaven van Experience Hendrix. Eddie Kramer is de oudgediende studiotechnicus van Hendrix, en heeft de opnames van Machine Gun: The Fillmore East First Show 12/31/69 gemixt van de originele 1 inch mastertapes. Het album is gemastered door Grammy Award winnaar Bernie Grundman en zal simultaan op CD, 180 gram 2LP, high resolution SACD en digitaal worden uitgebracht. Machine Gun: The Fillmore East First Show 12/31/69 is tevens de eerste Jimi Hendrix SACD- en high resolution digital release.

Met de optredens in de Fillmore East maakten Hendrix, Miles en Cox een enorme impact op het geluid van rock, R&B en funk. Zes songs die op Nieuwjaarsdag werden opgenomen zijn in 1970 uitgebracht op de essentiële plaat Band Of Gypsies, met een intense uitvoering van het anti-oorlogslied “Machine Gun” als onbetwist hoogtepunt. De uitgesponnen mix van rock en soul op Band Of Gypsies verraste destijds menig Hendrix fan. Het album geldt tevens als het laatste werk dat Hendrix zelf op plaat heeft zien verschijnen.

Jimi Hendrix – Machine Gun: The Fillmore East First Show 12/31/69

Label: Legacy Recordings / Sony
Release datum: 30 september 2016

Tracklist: (in de originele volgorde van het optreden)

 1. Power Of Soul
 2. Lover Man
 3. Hear My Train A Comin’
 4. Changes
 5. Izabella
 6. Machine Gun
 7. Stop (by Howard Tate)
 8. Ezy Ryder
 9. Bleeding Heart (by Elmore James)
 10. Earth Blues
 11. Burning Desire

www.jimihendrix.com