Jimi Hendrix - Valleys Of Nature (CD)

Music on Vinyl is trots een exclusieve samenwerking aan te kunnen kondigen met Experience Hendrix LLC en Sony Music Entertainment. De eerste vruchten van dit nieuwe verbond zal een reeks geremasterde vinyl releases zijn van de imposante backcatalogue van Jimi Hendrix naast een deluxe vinyl release van “Valleys of Neptune”: een compleet album met twaalf niet eerder verschenen tracks, verzorgt door het Jimi Hendrix estate.

Sony Music Entertainment zal de drie studio albums, een live album en een rarities verzamelaar opnieuw uitbrengen in een deluxe CD/DVD editie en daar bovenop het nieuwe album op CD.

Het vorig jaar succesvol gelanceerde Music On Vinyl label zal de vinylversies van deze releases verzorgen. Geperst op 180 grams audiophile vinyl en verpakt in een gatefold hoes met een 8-pagina full colour boekwerk op LP formaat, zullen de releases stuk voor stuk fantastische uitgaven, volledig respectvol naar het erfgoed van Jimi Hendrix.

Het nieuwe album is getiteld “Valleys of Neptune” en bevat meer dan 60 minuten niet eerder uitgebrachte muziek van Jimi Hendrix, opnieuw gemixed voor deze historische release door Hendrix’s vaste engineer Eddie Kramer. “Valleys of Neptune” is geproduceerd door Janie Hendrix, John McDermott en Eddie Kramer.

Om de release te vieren zal de single “Valleys of Neptune” (één van de meest gezochte opnames van Hendrix) op 2 februari 2010 wereldwijd worden uitgebracht, bijna 40 jaar nadat het door Hendrix werd opgenomen in New York’s Record Plant in mei 1970.

Release datum 8 maart 2010:
Jimi Hendrix Experience – Are You Experienced
Jimi Hendrix Experience – Axis : Bold As Love
Jimi Hendrix Experience – Electric Ladyland
Jimi Hendrix – Band of Gypsys
Jimi Hendrix – First Rays Of The New Rising Sun
Jimi Hendrix – Valleys Of Neptune


Ook op Blues Magazine ...