Jesus Volt
Café De Druppel, Zeist
22 januari 2010

Jesus Volt

Tekst & Foto’s : Gerrit Harmsen

Lange avond met Jesus Volt in Café De Druppel te Zeist

Jesus Volt is een bluesband uit Frankrijk die vele stijlen combineren en vandaar zijn uitgegroeid tot een band met een zeer eigenzinnige bluesrock sound. De band rond zanger Lord Tracy bestaat verder uit, Magic Doudous

[drums], El Tao[gitaar] en Julienass[bass]. Toevallig kom ik erachter via iemand die dicht bij de band staat dat ze bij mij in de buurt spelen dus ga ik mijn 2de keer Jezus Volt beleven. De eerste keer was als voorprogramma van Julian Sas en ik werd destijds positief verrast, wat tevens leidde tot de aanschaf van het live-album “Hallelujah Motherfuckers!”.

Jesus Volt

Rond 22.45 begint de band te spelen voor een mannetje of 35. Niet schrikken, want heel veel meer kunnen er in het gezellige De Druppel ook niet in. Het kleine podium draagt er aan bij dat de bassist steeds bezig is om zijn hoofd niet te stoten. Gelukkig doet het niks af aan zijn spel. De band rockt er op los en brengt door de aanwezigheid van bluesharp, tamboerijn en bultmicrofoon een afwisselende zang/bluesharp sound, een stijl die je in deze combinatie niet al te vaak hoort. Gitarist El Tao blijkt net als de eerste keer geweldig met zijn instrument overweg te kunnen. Drummer Doudous slaat een lekkere beat en heeft constant de uitstraling erg veel plezier te hebben. Lord Tracy moet even warm draaien maar na wat benzine tot zich genomen te hebben is zijn performance ook dik in orde. Enkele nummers die o.a. tijdens het bijna 3 uur durend optreden voorbij kwamen, Hometown Blues, Elements & Things(tony joe white), Help Me, Do The Funky Cornbread, Creeping Kingsnake, Women Fall Down From The Sky, Black Bone Dust, John The Revelator, Up In Flames (geweldige bas), Conservative Jack-ass Blues en Voodoo In A Motelroom.
Ook nu vraag ik mezelf weer af hoe het komt dat deze band zo weinig publiek trekt. Wat mij betreft verdienen eens een kans op de wat grotere festivals.
Erg jammer dus, dat er verder weinig publiciteit is rond optredens van deze band. Soms is het zoeken naar een speld in een hooiberg om erachter te komen of ze ergens spelen.

Jesus Volt

Myspace: www.myspace.com/jesusvolt


Ook op Blues Magazine ...