JennBBlues
7 mei 2011
Café Willemslok, Utrecht

Tekst: Gerrit Harmsen / Foto’s: Marcel Wolthers

JennBBlues waardig afsluiter Vreedenblues seizoen.

Een zwoele zaterdagavond in Utrecht en alle stoelen van de terrassen aan de grachten waren bezet. Ergens anders, in een klein straatje, lieten een aantal blues liefhebbers het terras voor wat het was en begaven zich in het kleine en warme Café Willem Slok om zich door de bluesrock van JennBBlues de oren te laten strelen. Eerst was het echter genieten geblazen van een korte Robert Johnson Tribute door Duketown Slim die i.v.m. de verjaardag van de oude meester een waar eerbetoon hield.

Foto Concertverslag: JennBBlues Band – 7 mei 2011, Vreedenblues

Dan, rond 21.00, krijgen we dan eindelijk de band rond frontvrouw Jennifer Bomert te horen.
Als de eerste muziektonen de kroeg in worden geslingerd is er een mannetje of dertig binnen en het terras nog vol. De geweldige zangstrot van Jennifer, het splijtende gitaar werk van Rob Wielens en Egbert Knol, de stuwende bass van Erik Leuverink en de vreselijk steady drummer Marcel Engelbertink verleiden de mensen het terras te verlaten om toch eens beter te luisteren welke muzikanten en zangstrot nou zo’n indruk maken.

Foto Concertverslag: JennBBlues Band – 7 mei 2011, Vreedenblues

Bij het vierde nummer van de avond is Vreedenblues zoals gebruikelijk weer lekker vol en kan JennBBlues vol gas. De uit covers bestaande stevige en tevens swingende setlist zorgen voor een heerlijke sfeer en weten de aanwezigen steeds meer te pakken te krijgen. De energie van Rob Wielens en Jennifer Bomert werkt erg aanstekelijk waardoor ondanks de warmte iedereen geboeid blijft luisteren en de zweetdruppels voor lief neemt. Na een dik uur zit het eerste deel erop en vlucht iedereen naar buiten om frisse lucht te happen.

Foto Concertverslag: JennBBlues Band – 7 mei 2011, Vreedenblues

Foto Concertverslag: JennBBlues Band – 7 mei 2011, Vreedenblues

Als de band start met de 2de set stroomt iedereen trouw weer naar binnen om maar niks te hoeven te missen. Gaandeweg wordt steeds duidelijker waarom de band de song Wild Wild Woman in het reportaire heeft opgenomen. Het blijkt namelijk prima te passen bij frontvrouw Jennifer. Haar credo lijkt: op muziek behoor je gewoon los te gaan, toch? We horen o.a. de nummers Too Tired, Roadhouse Blues, I Got My Mojo Working, Little By Little voorbij komen en dan laat de klok ons helaas zien dat het einde er aan zit te komen. Voor Rob is dit het signaal om met gitaar op de bank te springen en alle aandacht op te eisen terwijl hij en een geweldige gitaar solo het café in slingert.

Foto Concertverslag: JennBBlues Band – 7 mei 2011, Vreedenblues

Foto Concertverslag: JennBBlues Band – 7 mei 2011, Vreedenblues

Enthousiast wil Vreedenblues uiteraard nog meer en we horen zelfs het Duitse “zugabe” klinken. Voorzichtig kijken we allen naar barman Ton, okay nog eentje dan! De prima klik tussen JennBBlues en Café Willem Slok krijgt na afloop iets definitiefs waardoor het samen met de band nog lang gezellig en onrustig bleef.

Oja, Anouk, Beth Hart, Dana Fuchs, Saint Jude, allemaal dames met een geweldige strot.
Nou, Wild Wild Woman Jennifer Bomert kan er ook wat van. Een pareltje van een bluesstrot en die ben ik in ons landje nog niet vaak tegen gekomen. Ben dan ook erg benieuwt wat de toekomst voor JennBBlues gaat brengen.

Foto Concertverslag: JennBBlues Band – 7 mei 2011, Vreedenblues

Vreedenblues is tijdens de Uitmarkt in Utrecht op zondagmiddag 4 september weer terug voor een nieuw seizoen daarna gaan we weer gewoon naar de 1ste zaterdag van de maand.  Geniet van een mooie blues zomer.     

Voor meer foto’s: http://www.flickr.com/photos/metrique/sets/72157626681929766/

http://www.youtube.com/watch?v=UqFap-bhPy4

Website artiest: www.jennbblues.nl


Ook op Blues Magazine ...