Authentiek, funky, rustiek en rauw, dit is wat we horen op Jeffrey Halford’s nieuwe release ‘West Towards South’. Dit is de fijnste verhalende Americana die het op het moment geeft. Poëtische storytelling gebracht met een authentiek stemgeluid, humeurige slide gitaren, organische drums kicks en vette baspartijen.
Hier en daar ondersteund met viool, piano en natuurlijk lap steel luisteren de liedjes, op Jeffrey Halford’s tiende studiorelease ‘West Towards South’ (Floating Records), als een geloofwaardig verslag. De luisteraar wordt niet alleen betrokken maar ook overtuigt. Het interessante verhaal, over de avonturen van twee mythische broers die leven in het even zo fabelachtige America van vandaag de dag, houden de luisteraar vast en zet aan tot nadenken.
Het duidelijke taalgebruik zorgt ervoor dat het geen verslag is met zomaar wat woorden. ‘West Toward South’ is een compleet document dat toegankelijk is voor iedereen die houdt van een goed samenhangend verhaal.
Jeffrey Halford heeft samen met co-writer Don Zimmer en Adam Rossi (bandlid en co-producer) iets gemaakt waar velen naar streven maar waar weinigen echt in slagen, een volwassen conceptalbum dat verstoken is van zelfverheffing en puur over komt. Als Pulitzerprijs winnaar Cormac McCarthy gitaar zou kunnen spelen zou dit hem veel podiumplaatsen opleveren in iedere fatsoenlijke club. Mensen zouden van heide en ver toestromen om hem het liedje The Ballad of Ambrose and Cyrus te horen zingen.
The Healers bestaande uit Adam Rossi (co-producer, en moderne vorm van David Copperfield), Bill MacBeath (Alvin Youngblood Hart) met gastoptredens van Mark Karan (Bob Weir) en Tom Heyman (Alejandro Escovedo, Chuck Prophet) produceren samen een serieuze partij MOJO op Jeffrey Halford’s nieuwe plaat ‘West Towards South’.

Jeffrey Halford And The Healers – West Towards South
Format: CD
Label: Floating Records – Sonic Rendezvous (Benelux)
Releasedatum: 19 april 2019


https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=fKh2wHYhmWo

Tracks:
01. West Towards South
02. Deeper Than Hell
03. Dead Mans Hand
04. Willa Jean
05. Three Quarter Moon
06. A Town Called Slow
07. Sea Of Cortez
08. Gallows
09. Geronimo
10. The Ballad Of Ambrose And Cyrus

Website: Jeffrey Halford


Ook op Blues Magazine ...