Jazz Dag 2012Op vrijdag 22 juni wordt tijdens de Jazzdag de Jazz Industry Achievement Award uitgereikt aan het team van North Sea Jazz Festival. De prijs zal in ontvangst worden genomen door directeur Jan Willem Luyken vanwege de grote verdiensten van het festival voor het complete jazzwerkveld.

De Jazz Industry Achievement Award is in het leven geroepen om personen of instellingen te onderscheiden die zich gedurende langere tijd op een bijzondere manier hebben ingezet voor de Nederlandse jazzsector en wordt traditioneel uitgereikt tijdens de Jazzdag. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 1.500 en het “Blue Note” juweel, gemaakt door juweelkunstenaar Gert Hovius. Het is de vierde maal dat de award wordt uitgereikt.

Winnaars uit het verleden zijn Bob Hagen (Jazz Impuls), Huub van Riel (Bimhuis) en Susanna von Canon (Instant Composers Pool).

Comissie Jazz Industry Achievement Award 2012
De commissie die de award toekent bestond dit jaar uit Lodewijk Bouwens (voorzitter), Susanna von Canon (winnaar Jazz Industry Achievement Award 2010), Paul Evers (Jazzism) en Ikaros van Duppen (Buma Cultuur).

Meer info : www.jazzdag.nl

Lees ook :