Foto: Huub Hoeberigs

Foto: Huub Hoeberigs

Op woensdag 11 mei zijn er opnames van ‘de beste mondharmonicaspeler ter wereld’, volgens de makers van het populaire radioprogramma Bluesmoose. Jason Ricci stond erg hoog in het verlanglijstje van Bluesmoose en eindelijk zijn de agenda’s op elkaar afgestemd.

Harmonicaspeler Jason Ricci maakte in 2008 indruk op Europa toen hij in de band van niemand minder dan bluesgitarist Walter Trout speelde. De carrière ging voorspoedig voor Ricci, die in 2009 met zijn eigen band op Moulin Blues indruk maakte. Helaas kampte Ricci met een verslaving en met manische depressie, waardoor hij in justitiële problemen kwam en hierdoor zijn Europese shows in 2010 en 2013 moest afzeggen.

Na de verliezen die hij geleden heeft, krabbelde hij op en werkte hij zich vervolgens terug in de muziekscène. Met zijn bijdrage aan het album ‘Step Back’ van Johnny Winter won Ricci een Grammy en tevens werd hij gevraagd Paul Butterfield’s werk te spelen tijdens diens introductie in de Rock ’n Roll Hall of Fame. Afgelopen mei bracht Ricci een nieuw album uit, in samenwerking met JJ Appleton, ‘Dirty Memory’ getiteld.

Na al deze prestaties is een Europese tour dan ook een logische volgende stap. Met de nieuwe band The Bad Kind speelt Ricci in het najaar een aantal shows in Nederland en uiteraard in Bluesmoose café.

Jason Ricci
Woensdag 11 Mei 2016. Entree: gratis
Aanvang: 20:00 uur / Einde: 22:00 uur
Locatie; Café Bar de Comm, Dorpsstraat 12 Groesbeek