Jason Ricci & New Blood
support : Bas Kleine & His Harmaniacs

Zondag 29 November 2009
Bosuil, Vrakkerveld 2c, Weert

Jason Ricci & New Blood

Tekst & Foto’s : Leo Gabriëls

Bert Vossen en Jos Thijssen van Breezy Concerts kunnen weer terug kijken naar een meer als geslaagd optreden van Jason Ricci & New Blood ! met als support act Bas Kleine & his Harmoniacs in de Bosuil te Weert wat trouwens een prachtige locatie is.

Jason Ricci & New Blood

Bij aankomst dacht ik dat de gekozen zaal te klein zou zijn , maar het ging maar net. En dat het prettig speelde voor een volle zaal bewees Jason Ricci samen met zijn band New Blood : Shawn Starski op gitaar (top tien van Guitar Player Magazine) , Buck Weed, Tod Edmunds (op een zes snarige bas!) en op drums ditmaal Byron Kings (de relaxte drummer die er bestaat!). De heren hadden er zin in , en het publiek ook. Over het publiek zij Jason met volle overtuiging , ’the best european audience!!’
Om de hele playlist te vernoemen is te veel van het goede, maar diverse nummers van o.a de cd “Done with the Devil” in de eerste set en de wat oudere nummers in de tweede set kwamen langs. Tijdens de eerste set bezorgde Jason op een moment iedereen kippevel , het publiek was zo stil dat je bijna een speld hoorde vallen!! door een harpsolo die na de climax uitmonde in een uitbundig applaus.

Jason Ricci & New Blood

Twee volle sets van 19.00 tot 23.30 uur !! Deze band moet over een enorme conditie beschikken.
De stijl muziek van Jason is heel breed als je zijn album “Rocket Number Nine” beluisterd krijg je o.a Blues , Jazz , Fusion Folk, Funk , Punk deuntjes door elkaar. Daarom is het ook moeilijk om Jason Ricci & New Blood te scharen onder een bv Blues of Rockband. Wat zeker is dat tussen de 3 en 400 man genoten hebben van dit optreden in de Bosuil. Dat er weer div. cd’s gesigneerd zijn en dat de organisatie van Breezy Concerts en de Bosuil tevreden mogen zijn.
Zeer zeker ook nog een compliment aan Bas Kleine & his Harmaniacs die ondanks een vervangende drummer een mooie set neer hebben gezet ! Een aanrader voor div. nog te organiseren festivals!.

Jason Ricci & New Blood

Ik wil voor de mensen die nog meer willen weten over recencies e.d verwijzen naar ;
https://bluesmagazine.nl/cd-recensie-jason-ricci-new-blood-done-with-the-devil.
En nog veel meer Jason Ricci op; https://bluesmagazine.nl/?s=jason+ricci
Veel plezier en; Tot de volgende keer !

Jason Ricci & New Blood

Website Jason Ricci & New Blood : www.jasonricci.com
Website Bas Kleine & his Harmaniacs : www.myspace.com/harmaniacs


Ook op Blues Magazine ...