Jason Elmore & Hoodoo Witch – Upside Your Head

Jason Elmore & Hoodoo Witch
Label: Underworld Records / Sonic Rendezvous | Release : mei 2010

o.a. te bestellen bij Cosmox.nl, altijd alles gratis bezorgd.

Door Stan van der Lugt

De foto’s op de inlay van de cd doen vermoeden dat Herman Brusselmans onder een pseudoniem zich heeft gewaagd aan het uitbrengen van een album.
Met zijn krullende lange haardos lijkt Jason Elmore inderdaad op de zwartgallige Belg maar dat is dan ook de enige overeenkomst. Want Jason Elmore is geen Vlaamse schrijver maar een talenvolle Texaanse gitarist die debuteert voor het onafhankelijke platenlabel Underworld Records.

Het album is mede geproduceerd door niemand minder dan Jim Suhler (bekend van o.a. Monkey Beat en George Thorogood) die op de tracks “Wash My Hands Of You”en het afsluitende “That’s The Way It’s Got To Be” aanvullend slide gitaar speelt.
Jason Elmore & Hoodoo Witch omschrijven hun muziek als “Rory Gallagher meets Joe Bonamassa meets Johnny Winter” maar na beluisteren van het album zou je de muziek ook kunnen omschrijven als “Michael Katon meets Ry Cooder meets Elmore James”
De muziek Jason Elmore is dus een optelsom van diverse invloeden, echter de Texaan vervalt geen moment in na-aperij aangezien Jason een herkenbare eigen stijl van spelen heeft ontwikkeld dat op zijn debuut goed tot zijn recht komt.

Jason Elmore presenteert 14 zelfgeschreven songs (waarvan 3 met hulp van Suhler) op
Upside Your Head, dat opent met stevig slide-werk op Dusk Till Dawn, gevolgd door funky gitaarspel op Big Money Grip.
De slepende blues All It Does Is Rain bevat een intense huilende gitaarsolo, waarbij Jason handig gebruik maakt van de volumeknop van zijn gitaar.
Drag Me Down is een felle rock song met over elkaar heen gedubde gitaren. De shuffle Black Widow is er eentje in de traditie van Stevie Ray Vaughan.
De slide-gitaar van Jason en de accordeon van gastmuzikant Shawn Phares in Red River Vallay en World Of Trouble geven beide songs een heerlijk broeierig Louisiana tintje.

Met Jason Elmore is de wereld weer een gitaartalent rijker die ook nog in staat is om pakkende songs te schrijven.
Met zijn debuut heeft de krullenbol een overduidelijk visitekaartje afgegeven want Upside Your Head is een evenwichtig blues/rock/roots album geworden zoals die alleen in Texas gemaakt kan worden.

Tracklist
01. Dusk Till Dawn 4:13
02. Big Money Grip 3:39
03. All It Does Is Rain 6:20
04. Drag Me Down 3:37
05. Black Widow 3:36
06. Road to Ruin 4:45
07. 6 Foot Down 2:38
08. Dracula Bite 5:14
09. Evil 6:00
10. Wash My Hands of You 4:11
11. Red River Valley 2:26
12. World of Trouble 3:34
13. Nobody Knows 3:32
14. That’s the Way It’s Got to Be 2:57

Bandleden:
Jason Elmore guitar/vocals
Chris Waw bass
Beau Chadwell drums

Internet: www.myspace.com/jasonelmore


Ook op Blues Magazine ...