Ontdek ook dit jaar weer de muzikale aanbevelingen hieronder om 2017 in stijl te beginnen: met januari hoogtepunten als het Canadese Bluesbeest STEVE HILL; prima-donna SARI SCHORR (de nieuwe Beth Hart) en de CACTUS BLOSSOMS die de erfenis van The Everly Brothers nieuw leven inblazen….

DINSDAG 10 JANUARI: An Evening With STEVE HILL (can)

1ste concert van het jaar is een Bluesklapper van jewelste: Juno Award en Maple Blues Award winnaar Steve Hill: A one man band, sounding like one heck of a(n entire) band! Steve Hill is een Canadese bluesgitarist die op zijn twintigste al een bijna legendarische status had verworven in Canada. Hij speelt niet alleen uitstekend gitaar; ook is hij bedreven met bas, drums, harmonica en bovendien gezegend met een prima stemgeluid. ‘Live’ klinkt deze Canadese gitarist dan ook als ‘complete’ band. Hill produceert over het algemeen een stevig geluid, maar hij weet door het opnemen van akoestische stukken ook voldoende variatie aan te brengen. Onvoorstelbaar wat deze man in zijn eentje zonder overdubs en andere foefjes voor elkaar krijgt. Dit jaar wordt eindelijk zijn laatste album ‘Solo recordings 3’ in Europa uitgebracht: Mooi album van een alleskunner. Absolute live aanrader…..

DINSDAG 24 JANUARI: THE CACTUS BLOSSOMS – Everly Brothers Revisited!!-

Laat 100 muziekliefhebbers luisteren naar The Cactus Blossoms en laat ze na afloop één naam noemen. Bijna zeker dat er minstens 90 met The Everly Brothers op de proppen zullen komen en waarschijnlijk zijn het er 99. The Cactus Blossoms laten zich beïnvloeden door rock ’n roll, folk en country uit de late jaren 50 en vroege jaren 60 en vertrouwen voor een belangrijk deel op de prachtig bij elkaar passende stemmen van de broers Jack Torrey en Page Burkum. Jack Torrey en Page Burkum zijn beiden gezegend met een prachtige stem, maar wanneer de stemmen van de twee samenvloeien in wonderschone harmonieën gebeurt er iets; net zoals er iets gebeurde wanneer Phil en Don Everly samen zongen.

The Everly Brothers zijn ongetwijfeld de belangrijkste inspiratiebron geweest voor de Amerikaanse broers, maar zij laten ook invloeden van onder andere Hank Williams, Roy Orbison, Johnny Cash en Buddy Holly horen. Met al deze invloeden en een voorliefde voor stokoude rock ’n roll en country zijn The Cactus Blossoms ver verwijderd van de gemiddelde hedendaagse roots muzikant, het laatste album You’re Dreaming blijkt volstrekt tijdloos en door de hoge kwaliteit van de instrumentatie, de productie en de vocalen ook nog eens een waardig alternatief voor al het moois uit het verleden. Oude tijden herleven…

WOENSDAG 25 JANUARI: SARI SCHORR & THE ENGINE ROOM

De nieuwe New Yorkse blues-revelatie Sari Schorr werd tijdens een optreden bij de International Blues Challenge in Memphis ontdekt door de inmiddels gepensioneerde producer Mike Vernon (David Bowie, Eric Clapton, Fleetwood Mac) Deze was zo ‘deeply moved’ dat hij besloot toch nog een keer de studio in te duiken. Samen sleutelden ze aan Sari Schorr’s eerste album ‘A Force of Nature’, Het resultaat was een droomdebuut en tevens een van de meest bejubelde Blues(rock) cd’s van de afgelopen jaren. Zij heeft een indrukwekkende stem die gemaakt lijkt voor de blues: krachtig, doorleefd, met een lekker ruig randje en een vleugje soul. Bijgestaan door een briljante begeleidingsband met o.a. gitarist Innes Sibun (ex Robert Plant) zijn alle ingrediënten aanwezig voor een wel zeer bijzonder optreden.
” Sari is a force of nature, a meteor, a comet. The blues speak through her. The real dirty sad funny wonderful blues, lives again! She’s got an amazing voice and sings with fire and grace. Go see her, and hear the living blues again, for the very first time.”

Muziekhuis
Middelstegracht 123
2312 TV Leiden
Voor info/reserveren: Het Muziekhuis!