Jan Pet

Ter nagedachtenis aan Jan Pet en om de blues in Den Haag levend te houden en te promoten, hebben nabestaanden en vrienden besloten een jaarlijkse blues wedstrijd te organiseren onder de naam “De Jan Pet Blues Bokaal”.

30 bands, 10 avonden, 5 locaties !

De wedstrijd zal plaatsvinden tussen 25 mei en 19 juni met de finale op het buitenpodium tijdens het “Houtrust Open 2011″ .

De optredens zullen plaatsvinden in de volgende locaties: Lokaal Vredebreuk, Tennispark Houtrust, Café Thom’s Inn, Muziekcentrum Musicon en het Haags Pop Centrum. Nadere informatie volgt via de website en in de lokale pers.

May the best Blues Band win !

Bands gezocht voor Jan Pet Blues Bokaal

In mei en juni wordt in Den Haag gestreden om een nieuwe prijs: de Jan Pet Blues Bokaal.
De drie beste groepen winnen waardebonnen voor gitaarwinkel MaxGuitar en gratis gebruik van de oefenruimtes in Musicon en het Haags Pop Centrum.

De eerste voorronde is op donderdag 26 mei. De finale is op 17 juni. Bij de beoordeling van de bands telt de mening van het publiek, naast die van een jury, voor de helft mee.

Meer informatie (en aanmelden) staat op deze site: www.janpetbluesbokaal.nl.

Jan Pet

De nieuwe bokaal is een eerbetoon aan de op 17 augustus vorig jaar op 64-jarige leeftijd overleden Jan Pet. Jan van der Sluis, zoals de Hagenaar in het echt heette, was een onvermoeibare promoter van Nederlandse bluesmuziek. Jan Pet werkte in de jaren zestig en zeventig als roadie bij verschillende Haagse bands, waronder de groep Livin’ Blues. Later ging hij zelf bluesevenementen organiseren in Haagse cafés en lokaties als het Openluchttheater Zuiderpark en het Paard van Troje. Hij hield een weblog bij en organiseerde bluesavonden in café Lokaal Vredebreuk.

Zie ook www.haagspoppodium.nl en www.janpetbluesbokaal.nl.


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.