Jan James in Nederland

In de negentiger jaren vierde ze al successen met albums als “Last Train”, “Soul Desire” en “Color Of The Rose” op het gerenommeerde Provogue label. Decennia later is Jan James er nog steeds en heeft ze inmiddels een forse catalogus opgebouwd. Ze vertolkte ooit de rol van Janis Joplin, deelde podia met artiesten als B.B. King, James Brown en John Mayall en is nog steeds een zangeres om rekening mee te houden. In het voorjaar van 2023 verschijnt haar twaalfde album. Het in 2020 verschenen “Justify” kreeg prima kritieken.

Jan James tour

Een aantal quotes uit recensies:

“Ze doet niet onder voor Beth Hart, met wie ze voorts gemeen heeft zowel te excelleren in stompende bluesrockers als slepende ballads.” (Lust For Life, juni 2020)

“De vertrouwde stem heeft in al die jaren niets aan soul ingeboet.” (Heaven, mei/juni 2020)

“Deze CD is een presentatie van haar talent van het begin tot het einde. Een meer dan geslaagde schijf.” (Back to The Roots, mei 2020)

Touren zat er in die periode om bekende redenen niet in maar dat is gelukkig weer anders. Jan James en haar partner, songwriter en gitarist Craig Calvert: Blues, soul, rock-n-roll, they got it all en ze zijn in januari met band te zien op de volgende podia:

25 jan Den Haag -Musicon
26 jan Zaandam – Flux
27 jan Sneek – Bolwerk
28 jan Breda – Beyerd
29 jan Amen – De Amer

Video’s:

 


Ook op Blues Magazine ...