jan-akkerman-fotocredits-marco-van-rooijen

JAN AKKERMAN 70 JAAR

Op 24 december 2016 wordt Jan Akkerman 70 jaar.

‘Beste NL Gitarist Aller Tijden‘, dit predikaat mogen we Jan wel opplakken na zijn imposante muzikale carrière, die precies 50 jaar geleden met de hit ‘Russian Spy And I’ van The Hunters de absolute doorbraak beleefde en tot op de dag van vandaag voortduurt.

Jan en zijn Band (Coen Molenaar/Marijn van den Berg/David de Marez Oyens) vieren dit zelf met een uitgebreide tournee door ons land van eind december tot half januari, waarbij Benjamin Herman (New Cool Collective)/ Bert Heerink (Vandenberg)/ Ruben Hoeke en Jan’s dochter Laurie als ‘special guest’ hun opwachting zullen maken.

Daarbij is er op woensdag 28 december in De Melkweg/Amsterdam een ‘Special Anniversary Party‘, die Jan aangeboden krijgt door een gedeelte van de NL muziekscene met o.a. Rob Winter (Marco Borsato), Hans Dulfer, Guus&John Laporte (Barrelhouse), Vedran Mircetic (De Staat), New Cool Collective, Eelco Gelling en bovengenoemde musici .

Gitarist Ruben Hoeke zegt hierover: ‘Jan heeft enorm veel betekend voor de ontwikkeling van de popmuziek in Nederland. Wat hij in de jaren zestig al deed op de gitaar… Daar breekt menigeen nog steeds zijn vingers over. Hij is een pionier, heeft deuren geopend en is altijd trouw gebleven aan zichzelf. Nu de ‘Grootmeester’ 70 wordt, vond ik het wel eens tijd worden voor een eerbetoon. Geen lullig, zoetsappig gedoe hoor. Nee, gewoon inpluggen en scheuren.’

En collega gitarist Rob Winter: ‘Jan Akkerman houdt al decennia lang wereldwijd ’s lands eer hoog met zijn spel! Letterlijk en figuurlijk, onnavolgbaar. Het moet een eerbetoon worden tijdens zijn leven. Dat verdient hij.‘

Jan Akkerman – 70 – TOURSCHEMA

December 2016
21/12 Eindhoven/ Muziekgebouw,
22/12 Austerlitz/ Beauforthuis,
23/12 Groningen/ Oosterpoort,
24/12 Zoetermeer/ De Boerderij,
28/12 A’dam/ Melkweg,
29/12 Nijmegen/ Doornroosje,
30/12 Bergen op Zoom/ Gebouw-T,

Januari 2017
5/1 Zwolle/ Hedon,
6/1 Amstelveen/P60,
7/1 Hoogland/ De Noot,
8/1 Drachten/ Iduna(mid),
12/1 Haarlem/ Patronaat,
13/1 Utrecht/ Tivoli Vredenburg,
14/1 Breda/ Mezz,
15/1 Middelburg/ Schuttershof(mid).

www.janakkerman.nl

Lees ook :