Jack Poels, bekend als voorman van Rowwen Hèze, tekent bij Snowstar Records voor zijn eerste soloalbum. Het onafhankelijke label uit Utrecht brengt al 16 jaar kwalitatieve indie en americana muziek uit van artiesten als I am Oak, Kim Janssen en broeder Dieleman.

Jack Poels (62, America, Noord-Limburg) is bekend als zanger/gitarist van Rowwen Hèze (opgericht in 1985). Rowwen Hèze kent al 35 jaar hoogtepunten: prijzen (oa Edison, Gouden Harp), festivals (Pinkpop, Lowlands, het Deense Roskilde), talloze theatertours en optredens door het hele land tot aan de Heineken Music Hall. Een oeuvre vol hits, waarvan er dit jaar maar liefst zeven in de Top2000 genoteerd stonden, afkomstig van 23 albums die bij elkaar bijna een miljoen stuks verkochten.

Na 35 jaar brengt Jack Poels op 27 maart zijn allereerste solo-album uit, live bijgestaan door Jan Hendriks (Doe Maar) en Bart Jan Baartmans. De begeleiding is klein gehouden waardoor de poëtische teksten nog meer opgloeien en licht werpen op de soms duistere wegen van het leven. Het album ‘Blauwe Vear’ bevat 12 Nederlands/ Limburgstalige ballades, die wijsheid ademen, kleurvelden schilderen en getuigen van oprechtheid. Liedjes die fans van het rustige werk van Rowwen Hèze dolenthousiast zullen maken. Een album vol ingetogen americana muziek met kleine woorden over grote emoties. Geen polka of tex-mex, maar melancholie en weemoed; akoestische luisterliedjes van een man met een gitaar en een verhaal

Luister naar ‘Elf oaver elf’ van Jack Poels:De muziek van ‘Elf oaver elf’ is gebaseerd op Virginia May van Gregory Alan Isakov. Jack licht toe: “In de tekst van Virginia May las ik over een zoeklicht, een baken. Toen moest ik denken aan de foto’s die ik hier al jaren maak in mijn tuin van de kerk hier in het dorp. Het uitzicht is er altijd, onder alle weersomstandigheden. ’s Zomers loop ik in de schaduw van de kerktoren door het dorp en ’s nachts op de terugweg kijk ik omhoog hoe laat het is. Als ik op reis ga probeer ik vanuit de trein nog ’n laatste glimp op te vangen. De torenspits is een baken in weer en wind. Dat geeft houvast. Ze doet de tijd stilstaan. Het liefst op elf over elf.

Deze week is de tweede single van het album verschenen, ‘In de achtertuin’:Jack legt het lied (en de video) uit: “Mijn zoon Jan maakt voor het eerst in zijn leven alleen een grote reis; naar Zuid-Korea voor z’n studie. Je zag het jeugdige enthousiasme in zijn ogen. Hij was er klaar voor de wereld te gaan ontdekken. We namen afscheid op een warme zomeravond in de achtertuin. De dag erna loop ik met een weemoedig gevoel door het huis. De oude foto’s aan de muur, de lege slaapkamer, de speelgoedgitaar. Alles krijgt een andere betekenis. In ‘In de achtertuin’ zing ik hem toe dat hij dat vooral moet gaan doen, dat het goed is om op eigen benen te staan. Ondertussen hoop ik alleen maar dat hij snel weer terugkomt. Het liefst morgen, terug hier in de achtertuin.

Jack Poels
Blauwe Vear

Label: Snowstar Records
Release datum: 27 Maart 2020
Te bestellen bij bol.com

Tracklist:

1. In De Achtertuin
2. Kermis In De Hel
3. Elf Oaver Elf
4. Verder, Verder
5. Zwoar & Breakbaar
6. Chaufeur
7. Als ‘N Kiend
8. Van Leave Gadde Doed
9. Blauwe Vear
10. Op En Neer
11. Kersebloesem
12. Later

Jack Poels, live bijgestaan door Jan Hendriks (Doe Maar) en Bart Jan Baartmans, zal een tour door Nederland gaan spelen tussen maart en juli die hen o.a in Paradiso Amsterdam en Tivoli Utrecht zal brengen:

02-05 Paradiso, Amsterdam
03-05 Xinix, Nieuwendijk
06-05 TivoliVredenburg, Utrecht
07-05 Mezz, Breda
10-05 De Weijer, Boxmeer
14-05 Bosuil, Weert
19-05 Lutherse Kerk, Groningen
26-05 Gebouw T, Bergen op Zoom
27-05 De Nieuwe Pul, Uden
28-05 De Nieuwe Nor, Heerlen
03-06 Ainsi, Maastricht
10-06 Toonzaal, Den Bosch
11-06 Maaspoort, Venlo
17-06 De Groene Engel, Oss
09-07 Oude Luxor, Arnhem
15-07 Beukenhof, America
16-07 Beukenhof, America


Ook op Blues Magazine ...