Jack Hustinx & The Southern Aces CD

Op 30 oktober a.s. verschijnt het album “Over Yonder” van Jack Hustinx & The Southern Aces via Harlem Recordings/Suburban.

Het zal niet vaak zijn voorgekomen dat een Nederlandse muzikant een album opnam in de USA, zoals Eindhovenaar Jack Hustinx dat deed. Doorgaans wordt hiervoor een Amerikaanse producer ingehuurd die vervolgens diverse studiomuzikanten optrommelt. “Over Yonder” is daarentegen een persoonlijk avontuur geweest. Vrienden onder elkaar en geheel geproduceerd door Hustinx, die ook alle organisatorische beslommeringen op de schouders nam. De plaat is geleidelijk gedurende een periode van bijna 2 1/2 jaar ontstaan. Dit met de hulp en steun van Hustinx’ vriendenclub, in “second hometown” Austin (Texas), die hij opbouwde gedurende de lange tijd die hij er woonde en met tussenpozen verbleef. Inmiddels bijna 18 jaar.

Alle nummers op de plaat zijn geschreven in Austin en kort daarna opgenomen, veelal ook in Austin. Een aantal partijen zijn in Nederland opgenomen met de “usual suspects” van Jack’s voormalige band de Shiner Twins. Via slide-gitarist Harry Bodine (o.a. Delta Roux) leerde hij John Magnie en Steve Amedee van The Subdudes uit New Orleans kennen. Zij waren meteen enthousiast over zowel het werk van de Shiner Twins als over de recent in Austin geschreven nieuwe songs. Een paar gezamenlijke optredens later werden de plannen gesmeed om samen op te gaan nemen. A dream come true voor de Brabander, die al sinds hun eerste album (1989) groot fan was van The Subdudes.

Aan het album werkten naast bovengenoemden o.a. buitencategorie zanger Malford Milligan en Derek O’Brien mee. Achtvoudig Austin Music Awards winnaar Milligan maakte eerder met Hustinx de CD “Sweet Cherry Soul” (2002), volgens velen zijn beste werk sinds Storyville. Derek O’ Brien is al jarenlang leider van de huisband van de legendarische Antones club in Austin en een topper in het genre. Malford Milligan en Harry Bodine zullen ook deel uitmaken van de touring band die ter promotie van “Over Yonder” op de volgende plekken zal spelen:

5 nov Middelburg – Concertzaal De Spot
6 nov Leiden – Muziekhuis Q-bus
7 nov Hoorn – Pop & Cultuurcentrum Manifesto
8 nov De Meern – Muziekpodium Azotod
9 nov Eindhoven – Muziekgebouw / Meneer Frits (uitverkocht)
11 nov Oldenzaal – Cobblestone Club
12 nov – Eindhoven – Wilhelmina
13 nov Oss – Cultuurpodium De Groene Engel
14 nov Amsterdam – North Sea Jazz Club
15 nov Horst – Muziekpodium Cambrinus

Voorafgaande aan het album zal op 18 september a.s. de single “Life Will Humble You” digitaal worden uitgebracht.


Ook op Blues Magazine ...