Jack Daniel’s presenteert twee Nederlandse topartiesten met vier voeten in de southern rock! Bluesman Ralph de Jongh speelt samen met zijn Crazy Hearts een dampende mix van blues, rock en boogie die doet denken aan de Stones.
Tommy Ebben komt wat meer uit de singer-songwriter-hoek, maar sinds de rekrutering van The Small Town Villains is zijn geluid een stevige combinatie van roots, blues en country.

Jack Daniel’s Tour: Tommy Ebben & The Small Town Villains + Ralph de Jongh & Crazy Hearts
20 oktober 2011 : Haarlem, Patronaat
21 oktober 2011 : Hilversum, Podium De Vorstin
22 oktober 2011 : Heerlen, Nieuwe Nor
23 oktober 2011 : Utrecht, Tivoli De Helling
27 oktober 2011 : Eindhoven, Effenaar
28 oktober 2011 : Zwolle, Hedon
23 december 2011 : Apeldoorn, Gigant

Deze dubbeltour is heel speciaal. Waarom? Omdat we te maken hebben met twee uitzonderlijke talenten. De overeenkomst? Beide Nederlandse mannen zijn singer-songwriters die een band om zich heen hebben geformeerd met een stevige rootsy inslag. Nog een overeenkomst? Zowel Ralph de Jongh met zijn Crazy Hearts als Tommy Ebben en zijn The Small Town Villains maken bloedmooie liedjes. Niets meer en niets minder.

Ralph De Jongh
Als soloartiest maakt Ralph de Jongh de podia onveilig met vurige blues en prachtige ballads. Het duurt dan ook niet lang voor hij wordt opgepikt door Harry ”Cuby” Muskee en een tijd het voorprogramma verzorgt voor de legendarische Nederlandse bluesband Cuby & The Blizzards. Zijn ster rijst snel en afgelopen mei komt het goed ontvangen album ‘More Than Words’ uit. Dit album maakte hij samen met Crazy Hearts. Daarnaast mogen we rond november zijn langverwachte soloplaat verwelkomen.

Website Ralph de Jongh & Crazy Hearts : http://www.crazyhearts.nl/

Tommy Ebben
Ebben kiest een vergelijkbaar pad. Hij neemt in 2009 een demo op met de naam ‘Old Masters Painted These Moments’ en daarna is het hek van de dam. Al snel formeert hij de band The Small Town Villains om zich heen en krijgt daarmee een steviger geluid met wortels in bluesrock, country en folk. Met zijn nieuwe band brengt Ebben onlangs de plaat ‘Dreamless Slumbers’ uit, opgenomen in een vervallen jaren ‘30 villa waar Ebben tijdelijk bivakkeert. Check het album en luister maar eens wat voor prachtige sounds dat opgeleverd heeft!

Website Tommy Ebben & The Small Town Villains : http://www.tommyebben.com/


Ook op Blues Magazine ...