De laatste dag van 2018 komt nu daadwerkelijk in zicht en 2019 staat op de stoep. Tijd voor een allerlaatste terugblik. Naast de vele mooie concertverslagen, recensies en interviews van onze medewerkers en jullie reacties op onze artikelen, was het voor ons (als online bluesmagazine) dit jaar bijzonder om wederom genomineerd te zijn voor de European Blues Award voor Best Publication en niet te vergeten de viering van ons 10-jarig jubileum!

Even voor de liefhebbers van statistieken: bijna 1200 albumrecensies, ruim 60 concert/festivalverslagen en 30 interviews, zijn dit jaar te lezen geweest op BluesMagazine.nl. Met een gemiddelde van 5000 unieke bezoekers per dag blijft het bezoekersaantal stijgen. Ook het aantal volgers op Facebook, Twitter en Instagram zien we alsmaar groeien. Dat toont aan dat we steeds meer (inter)nationaal gewaardeerd worden. Hartelijk dank voor jullie stem en steun!

Na telling van de vele stemmen is ‘Redemption’ van Joe Bonamassa de beste bluesplaat van 2018 volgens de lezers van Blues Magazine. Dit album van deze Amerikaanse bluesgitarist werd op de voet gevolgd door de nummer 2: ‘The Blues Is Alive And Well’ van Blueslegende Buddy Guy. Het favoriete blueskoppel Beth Hart en, daar is hij weer, Joe Bonamassa vervolmaakt met ‘Black Coffee’ de top 3 van beste bluesplaten uit 2018!

In de categorie Concert/Festival vinden we, net als vorig jaar, op de eerste plek het Holland International Blues Festival te Grolloo. De festivals scoorden hoog dit jaar: op de tweede plaats vinden het immer populaire Ribs & Blues Raalte en de welverdiende derde plek gaat dit jaar naar Bluesrock Festival Tegelen!

Hieronder staat de volledige uitslag: de top 10 van beste releases en de top 5 van het beste concert/festival, volgens de lezers van Blues Magazine, gebaseerd op de vele inzendingen. Wij bedanken onze lezers voor hun inzendingen, het wordt écht gewaardeerd. Een aantal van hen ontvangt binnenkort een CD pakket, belangeloos ter beschikking gesteld door een van onze sponsoren.

Album Top 10 2018 volgens de lezers van Blues Magazine

01 – Joe Bonamassa – Redemption (lees de recensie hier)
02 – Buddy Guy – The Blues Is Alive And Well (lees de recensie hier)
03 – Beth Hart and Joe Bonamassa – Black Coffee (lees de recensie hier)
04 – The Marcus King Band – Carolina Confessions (lees de recensie hier)
05 – Billy F Gibbons – Big Bad Blues (lees hier de recensie)
06 – Boz Scaggs – Out of the Blues (lees de recensie hier)
07 – Laurence Jones – The Truth (lees hier de recensie)
08 – Tinsley Ellis – Winning Hand (lees hier de recensie)
09 – Blackberry Smoke – Find a Light (lees de recensie hier)
10 – Danny Bryant – Revelation (lees de recensie hier)

Concert/Festival top 5 – 2018 volgens de lezers van Blues Magazine

01 – Holland International Blues Festival – Grolloo (lees hier het verslag)
02 – Ribs & Blues – Raalte (lees hier het verslag)
03 – Bluesrock Festival – Tegelen (lees hier het verslag)
04 – Culemborg Blues – Culemborg (lees hier het verslag)
05 – Bonnie Raitt – 013 Tilburg (lees hier het verslag)

Het Team van Blues Magazine wenst u een mooi, gezond en muzikaal 2019! Let’s Keep the Blues Alive!


Ook op Blues Magazine ...