Sinds de oprichting van de Dutch Blues Foundation worden jaarlijks mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de blues in Nederland toegelaten tot de Dutch Blues Hall of Fame. Voor 2016 is dat Jaap Hindriks, 25 jaar lang programmeur van de
internationaal befaamde Blues Estafette Utrecht.

JAAP HINDRIKS
Jaap Hindriks // Foto: Archief DBF

Vanaf de start in 1980 organiseerde en stelde Jaap Hindriks het programma samen voor alle 25 edities van de jaarlijkse Blues Estafette Utrecht. Ook ging hij samen met Peter Smids, de directeur van Muziekcentrum Vredenburg, die de Blues Estafette daadwerkelijk en van harte ondersteunde, ieder jaar naar de Verenigde Staten om daar al dan niet bekende of in de vergetelheid geraakte bluesmannen en -vrouwen op te sporen en op de Blues Estafette te laten optreden. Die werden dan speciaal overgevlogen. In veel gevallen bleek achteraf, was dat hun enige optreden ooit buiten de VS. De Blues Estafette kreeg door die unieke formule al snel internationale vermaardheid en groeide tijdens die gedenkwaardige weekends in november uit tot hét mondiale middelpunt van bluesmuziek.

Hindriks schaart zich in de Dutch Blues Hall of Fame bij voorgangers als Harry ‘Cuby’ Muskee, Oscar Benton, Rob Hoeke, Barrelhouse, Martin van Olderen, Livin’ Blues, Flavium en Eelco Gelling.

Op zaterdag 28 mei a.s. zal tijdens een feestelijke bijeenkomst in Utrecht in aanwezigheid van een aantal vrienden en bekenden van Jaap geformaliseerd worden.
Overige belangstellenden, die Jaap met zijn opname in de Dutch Blues Hall Of Fame willen feliciteren zijn ook van harte welkom.

Locatie:
Café De Stad
Lange Jufferstraat 58
3512 EE Utrecht

Het duurt van 16.00 uur tot 20.00 uur en voor de muzikale omlijsting zorgen dj’s van de Dutch Blues Foundation.
Mensen die met de auto komen, kunnen het beste parkeren in Parkeergarage De Grifthoek (ca. 5 minuten lopen; veel goedkoper dan op straat, ca. € 2,- per uur).


Ook op Blues Magazine ...