It Ain’t Over: Delmark Celebrates 55 Years of Blues
Label: Delmark Records
Formaat: CD + DVD
Datum release: Mei 2009

Delmark-Celebrates-55-Years-of-Blues

Een poosje geleden kwam ik al af met het live Document van Delta Groove wat zijn weerga al niet kende met al die weergaloze artiesten. De stal van de Chicago Blues kan dat ook, en wel Delmark records die ons toch elke keer weer verrast met vreselijk goede compilaties. Nu is er weer een Live document opgenomen op 7 maart 2008 in de Buddy Legends Club met artiesten om weer je vingers bij af te likken. Dit allemaal in het kader van het vieren van 55 Years Of Blues.

Maak je borst maar nat ,want de lijst is wederom indrukwekkend:

Zora Young- Till The fat Lady sings- een Funky Blues met een vleugje James Brown er in. Dan Kanjer Jimmy Johnson in “Cold Cold Feeling” erg goed vooral deze man, en naar mijn idee zwaar onder gewaardeerd. Ook nog een Funky nummer van hem waarin hij maar weer laat zien dat ie echt van alle markten thuis is. Aaron Moore is ook aanwezig op dit spektakel schijfje met “Wading In Deep Water” – Down Home Blues met Piano en Vocals.

Vervolgens legend Little Athur Duncan met zijn onmiskenbare stem en Harmonica geluid. Ja, en dan een van de grootste van allemaal. Lurrie Bell dus, die op deze hele cd er door heen speelt, en voortreffelijk vooral ook, maar ook zelf staat hij zijn mannetje in Don’t You Lie To Me, en dat gitaar werk van die man is uit de kunst, en daarbij is hij volgens mij de meest gevraagde backing gitarist bij Blueshelden, on Tour en niet voor niks.

Wederom een vrouw van kaliber dient zich aan, die ook wederom een nieuw album heeft gemaakt, jawel Shirley Johnson in een Slow Blues van zeer hoog formaat “As The Years Go passing By”. Dan terug in de tijd met Eddie Shaw, die 2 nummers te horen is met zijn zeer inventieve sax partijen en zijn lekkere stem. Tot slot 2 tracks van de fantastisch Taildragger – wat een feest is dat toch, in 2 klassiekers vooral Tend To Your Business en My Woman Is Gone – weeergaloos, met alweer die Lurrie Bell.

Ach ja, als je dit leest ben je misschien halverwege al op zoek hoe je dit pracht schijfje in je bezit kan krijgen? Welnu gewoon in de betere platen zaken of natuurlijk via internet en ofcourse at my friends from Delmark. Thanx so Much Kevin for bringing great music to the world- The Blues Yahhhhhhhhh
(Frank van Engelen)

Tracks (CD):
01. Till The fat Lady Sings – Zora Young
02. Cold Cold Feeling – Jimmy Johnson
03. You Don”t Know What Love is – Jimmy Johnson
04. Wading In Deep water – Aaron Moore
05. Pretty Girls Everywhere – Little Arthur Duncan
06. Don”t You Lie To Me – Lurrie Bell
07. As The Years Go Passing By – Shirley Johnson
08. For You My Love – Eddie Shaw
09. Sun Is Shining – Eddie Shaw
10. Tend To Your Business – Tail Dragger
11. My Woman Is Gone – Tail Dragger

De DVD bevat 14 tracks, 80 minutes Stereo, Dolby and DTS 5.1 audio. CD is 11 tracks 67 minutes.


Ook op Blues Magazine ...