Mo and the stage animals

In gesprek met Mo & The Stage Animals

‘Bekend terrein voor mij. Vroeger heb ik hier in dit gebouw nog op school gezeten’. Aldus Monique Verkerk, zangeres van de blues-Rock band Mo & The Stage Animals. De uit Gouda afkomstige zangeres heeft op vrijdag 22 februari 2019 een optreden in het wekelijkse radioprogramma Going Underground van RTV Gouwestad, de lokale omroep van Gouda. Een mooie gelegenheid voor een nadere kennismaking met de bluesband.

Tekst: Gerrit Schinkel

Mo & The Stage Animals spelen die avond in de radiostudio een akoestische set. Noodgedwongen omdat zowel de bassist als de toetsenist vanwege ziekte en werkzaamheden niet aanwezig kunnen zijn. En hoewel de band vrijwel altijd elektrisch speelt draaien de leden hun hand ook niet om voor een akoestische set.

Mo & The Stage Animals bestaat pas 1 jaar. Hun eerste optreden met Damien Hughes op gitaar was op 6 januari 2018 in De Gonz in Gouda (een gelegenheids-samenstelling i.v.m. het overlijden van Richard Keizer) In de huidige samenstelling was het eerste optreden op 7 april 2018 in Duitsland (Kleve). De band bestaat uit muzikanten die hun sporen in de muziekscene ruimschoots hebben verdiend. Frontvrouw is Monique Verkerk, tegenwoordig wonend in het Limburgse Ottersum. Ze is als zangeres als zo’n 13 jaar actief in allerlei bluesbands zoals Kid Lazy Band en Tin Pan Alley. ‘Ik heb de stem voor de blues’, aldus Monique die Etta James, Beth Hart en Melissa Etheridge als voorbeelden heeft.

Monique Verkerk
Monique Verkerk

Gitarist Damien Hughes, geboren in Liverpool maar al 18 jaar in Nederland (Breukelen) woonachtig, heeft in meerdere Britse bands gespeeld. In Nederland speelde hij 8 jaar in de Utrechtse band Boss Hogg en hij was ook een jaar gitarist in de Dr. Feelgood Tribute Band Down by the Jetty. Hughes heeft een grote voorkeur voor bluesmannen als Rory Gallagher, Robert Johnson, Big Bill Broonzy, Muddy Waters, Eric Clapton, Gary Moore en Jimi Hendrix.

René Bouwman uit Utrecht ‘Ze zochten een drummer’, drumt sinds 1982. O.a. in de soulband Grooveline en de Jetband, een rockband uit Amersfoort. Gevraagd naar zijn voorbeelden noemt hij de veel gevraagde New Yorkse sessiedrummer Steve Gadd.

Bassist Bas van Erkel, is ook gitarist maar wilde in Mo & the Stage Animals op de bas, komt uit Rotterdam en heeft in de Maasstad als gitarist gespeeld in rock- en surfbands. Bas is een groot fan van Frank Zappa.

Hammondorganist Alfred van Sprang speelde toetsen bij o.a. de Goudse bluesbands Jacky D. en Brickyard Blues Band. Alfred’s favoriete Hammond organist is de in Adelaide, Australië geboren Lachy Doley, ook wel de Jimi Hendrix van het hammondorgel genoemd.

De leden van Mo & the Stage Animals zijn allemaal parttime muzikanten. Ze oefenen wekelijks in een oefenruimte in Zevenhuizen. Zij treden gemiddeld 3 a 4 keer per maand op. Voornamelijk in clubs en op kleine festivals. Hun repertoire bestaat uit bekende en minder bekende bluescovers als Call me the breeze, Hey Joe, Tulsa Time, Working class blues, Tore Down. De band opent hun optreden steevast met de klassieker Route ’66. Ook spelen ze hun eigen composities Rattlesnake, Arizona Heat, Mama en Turquoise Trail. In de maak is Tease Me and You. De teksten zijn geschreven door Dorothea Born (vrouw van Monique), De muziek van Rattlesnake is van de hand van Bas van Erkel en de muziek van de overige nummers muziek is door alle bandleden geschreven.

Plezier in het spelen staat bij Mo & the Stage Animals voorop. Fans reageren altijd enthousiast tijdens hun energieke optredens. Gevraagd naar de nabije toekomst van de band zegt Monique dat ze graag bekender willen worden en zodoende vaker voor optredens worden uitgenodigd. En in juni a.s. hoopt de band hun debuutalbum op te nemen. Op dit album zullen zes eigen composities te horen zijn en 1 of 2 covers.

Degenen die meer van Mo & The StageAnimals willen horen en zien kunnen ook terecht op de website van de band www.Moandthestageanimals.nl of via de Facebookpagina. Maar doet zich de gelegenheid voor om Mo & the Stage Animals live te horen, grijp die kans!

Foto Interview | Mo & The Stage Animals


Ook op Blues Magazine ...