In gesprek met … KIRSTEN THIEN

Foto Interview met Kirsten Thien + Win een gesigneerde CD van haar laatste album ‘D E L I C I O U S’

Tekst: Gerrit Schinkel

Tot voor kort had ik nog nooit van Kirsten Thien gehoord. Totdat ik de cd “Delicious” in mijn maag gesplitst kreeg. Nou ja in mijn maag gesplitst, ik ben degene die mij aan deze cd heeft geholpen eeuwig dankbaar. En nu komt ze naar Nederland.

Aan de vooravond van haar Europese tournee heb ik via de mail kennis gemaakt met deze in Berlijn geboren Amerikaanse, die opgroeide in de staat Maine aan de Amerikaanse oostkust. Zij woont tegenwoordig in New York City. De eerste muzikale stappen zette ze tijdens haar studie toen ze een song van Linda Ronstadt zong, waarbij haar vader haar op gitaar begeleidde. Na haar studie ging ze op een bank werken, maar als snel werd ze professioneel muzikante. Op mijn vraag wie haar muzikale invloeden waren kwam een stortvloed aan namen los. Ze luisterde eerst naar Madonna, Whitney Houston en Cyndi Lauper.

Kirsten Thien speelt zowel in stadions, op festivals als in kleine clubs, maar geeft ook (al dan niet solo) huiskamerconcerten bij fans. Vaak is de Kirsten Thien Band de hoofdact, maar ze hebben ook in het voorprogramma gestaan van o.a. Shawn Colvin, Janiva Magness en Buddy Guy. Openen voor Buddy Guy was echt een droom volgens Kirsten.

De huidige Kirsten Thien Band speelt al vijf jaar in dezelfde samenstelling. Sologitarist David Patterson is de man van de power en de muzikale ideeën. Hij kan volgens Kirsten alles spelen en ze zegt nog steeds nieuwe dingen bij David te ontdekken. Erik Boyd is niet alleen de bassist, maar ook de producer van de cd “Delicious” en iemand die alles weet van het wel en wee van de vroege Amerikaanse rock, blues en rhythm & blues. Drummer Dylan Wissing is de rocker van de band die vroeger nog met een populaire punk/ska band uit het Midwesten van de VS heeft getourd en ook op platen van Jay-Z en Kanye West meespeelt.

Kirsten Thien heeft tot nu toe drie albums gemaakt. Haar favoriete album is “Delicious”, omdat ze vindt dat dit een album is waarop al haar huidige bandleden prominent als een team spelen. Bovendien is ze zeer verguld met de bijdrage van de legendarische gitarist Hubert Sumlin. Maar ze is ook trots op haar albums “She really is” en zeker op “You’ve got it”.

Het is niet de eerste keer dat Kirsten naar Europa komt. Zij heeft al een solo/duo tour gedaan in Ierland en het Verenigd Koninkrijk, waar ze o.a. optrad met Galia Arad, die deze maand trouwens in het voorprogramma staat van Jools Holland. Maar in Nederland heeft Kirsten nog nooit opgetreden en ze verheugt zich erg op het optreden in Apeldoorn op 7 december a.s.

Als ik Kirsten ten slotte vraag wat haar toekomstplannen zijn antwoordt ze dat ze zich eerst volledig concentreert op haar Europese tournee dit jaar en in 2012. Volgend jaar wil ze weer aan een nieuw album gaan werken. Ze hoopt in ieder geval nog heel lang door te gaan in de muziek. “Net zo lang als jullie het leuk vinden” aldus Kirsten. Wat mij betreft duurt dat nog heel lang. Ik verheug me in ieder geval op haar Nederlandse debuut in Apeldoorn.

CD Actie! Win een gesigneerde CD van haar laatste album ‘DELICIOUS’

Op Woensdag 7 december 2011 komt KRISTEN THIEN met haar band naar het Bluescafe Apeldoorn !
Naar aanleiding van dit optreden mag BluesMagazine.nl van Kirsten een 2-tal gesigneerde CD’s verloten onder de inzenders. Het betreft hier haar laatste album “D E L I C I O U S”
Interesse? Klik hier en vul het deelname formulier in

VIDEO

Kirsten Thien-LIVE

Kirsten’s European tour kicks off Friday 25 November. Dates include:

Friday, November 25, 2011 @ 9 p.m.
Pietro Cafe Lounge, Gleisdorf, Austria
Kirsten Thien Acoustic/Electric Duo Show w/ Erik Boyd on bass and vocals
www.pietrocafelounge.at

Wednesday, November 30, 2011 @ 8 p.m.
Hot Jazz Club, Munster, Germany
A Kirsten Thien Band Show
www.hotjazzclub.de

Friday, December 2, 2011 @ 8 p.m.
The English Club of Bremen, Bremen, Germany
A Kirsten Thien Band Show
www.englishclub.de

Saturday, December 3, 2011 @ 8 p.m.
Haus Schmuelling, Bergkamen, Germany
A Kirsten Thien Band Show
www.hausschmuelling.de

Wednesday, December 7, 2011 @ 8 p.m.
Blues Cafe, Apeldoorn, The Netherlands
A Kirsten Thien Band Show
www.bluescafe.nl

Thursday, December 8, 2011
Radio Appearance
RTBF Classic 21 93.2, Bruxelles, Belgium (Classic Rock)

Website artiest: http://kirstenthien.com


Ook op Blues Magazine ...