De Britse blueslegende John Mayall viert vandaag zijn 79e verjaardag. Ondanks zijn hoge leeftijd houdt hij de blues levend en blijft hij touren. Momenteel reist hij heel Europa door en in december doet hij vier shows in Nederland. Het eerste optreden is in Mezz Breda op woensdag 12 december, daarna staat hij in de Melkweg Amsterdam donderdag 13 december, op vrijdag 14 december is hij in ECI Cultuurfabriek Roermond en het laatste concert is op zaterdag 15 december in Metropool Hengelo.

John Mayall & The Bluesbreakers @ Vereeniging, Nijmegen (NL)

John Mayall was één van de mensen die de bluesmuziek in de jaren zestig immens populair maakten. In die tijd richtte hij zijn band John Mayall & The Bluesbreakers op, waarin levende legendes hebben gespeeld als Eric Clapton en Mick Fleetwood, maar ook Jack Bruce, Peter Green, John McVie, Mick Taylor en Walter Trout.

John Mayall is altijd muziek blijven maken en ontwikkelde zich tot een van de invloedrijkste muzikanten binnen de blues, met grofweg zestig albums op zijn naam. In 2009 bracht hij zijn jongste studio-album Tough uit. Hij was toen al de 75 gepasseerd.

Dat zijn bezieling voor de blues er ondanks zijn leeftijd niet minder op is geworden, bewijst zijn intensieve tourschema. Van 19 oktober tot 17 december 2012 doet hij maar liefst 47 optredens in 15 landen!!

Meer info en tickets voor zijn concerten in Nederland vind je op de websites van de podia

woensdag 12 december 2012 : Mezz, Breda www.mezz.nl

donderdag 13 december 2012 : Melkweg, Amsterdam www.melkweg.nl

vrijdag 14 december 2012 : ECI Cultuurfabriek, Roermond www.ecicultuurfabriek.nl

zaterdag 15 december 2012 : Metropool, Hengelo www.metropool.nl