4 Amerikaanse bands naar QBUS!

Gedurende de maand oktober verwelkomt Muziekhuis QBUS maar liefst vier muzikale verrassingen uit Amerika in de de meest uiteenlopende genres.

Woensdag 18 oktober wordt het spits afgebeten door countryzanger Doug Seegers.
Het levensverhaal van deze man is als een sprookje dat bewaarheid wordt. In de herfst van 2013 zwierf hij als dakloze straatmuzikant door de straten van Nashville. Dan wordt hij plotseling ontdekt door de Zweedse countryster Jill Johnson die een reportage over Nashville maken. Zij onderkent meteen Dougs klasse en magie.
De Zweden stellen hem in staat het nummer ‘Going Down To The River’ op te nemen in de legendarische The Cabin studio. Nadat de documentaire wordt uitgezonden, gaan de Zweden uit hun dak en stijgt het lied naar de top van de Zweedse hitlijsten. Doug Seegers mag een compleet album maken met de band van Emmylou Harris en toert uitgebreid door Zweden.
Dan volgt de doorbraak ook in de Verenigde Staten, waar Seegers inmiddels een welkome gast is in het countrycircuit. Op nieuwste album ‘Sings Hank Williams’ maakt hij zich zonder moeite de nummers van countryzanger Hank Williams eigen.

Zaterdag 21 oktober is het de beurt aan de jonge Amerikaanse Hamilton Loomis en zijn band.
Deze Texaanse sensatie was de beschermeling van de te vroeg overleden Bo Diddley, die uitgroeide van mentor tot vriend. Bo sprak de wijze woorden: “Innovate don’t imitate”. En vernieuwen doet Hamilton constant met een funky, fris geluid. Hamilton mixt jeugd met traditie en overbrugt het gat tussen generaties van muziekliefhebbers.

Levi Parham zal op dinsdag 24 oktober met een uitgebreide begeleidingsband de Qbus op zijn grondvesten doen trillen.
Oklahoma is de geboortegrond van de flamboyante Levi Parham. “Misschien is het iets in het ijzerrijke leidingwater dat hem een gevoel voor melodie meegaf dat doet denken aan Woody Guthrie”, schreef The Bluegrass Situation. Zijn vader was een fan van blues en draaide de hele dag Muddy Waters, maar zelf zegt Levi vooral beïnvloed te zijn door soulvolle zangers als Van Morrison en Sam Cooke..Muziek met een rauw randje, waarin blues, folk, soul, rock en country samensmelten met melodieën die ook nog eens ware oorwurmen blijken.

Cordovas verzorgen 31 oktober het fraaie slotakkoord met hun ode aan ‘The Grateful Dead en The Band’
De samenzang van Cordovas is verbluffend. Fris en van deze tijd, terwijl oudere voorbeelden als Crosby, Stills & Nash nooit ver weg zijn. Met fraaie songs en hun pure muzikaliteit vormen die vocalen de basis van de band. Het kwartet is gevestigd in Nashville en is aldaar een van de meest gewilde nieuwe acts. Dit voorjaar verscheen de titelloze debuutplaat die bij menig liefhebber van rechtgeaarde Americana voor kippenvel zorgt.

Muziekhuis Qbus//
Middelstegracht 123/Leiden
info/reserveren: www.muziekhuis.nl
vvk: Plato/Velvet


Ook op Blues Magazine ...