We are sad to announce that Michael De Jong has passed away in his sleep at 10-03-2018.
We will remember him and his music.

The Dutch Uncle Foundation:
Hans Hoorn, René Schoones and Ruud Boer.

“Soon I will be leaving
This beauty behind me
I will cross that river
And I will dance, … I’ll dance with the stars”

Bron: website Michael De Jong

Blueszanger Michael de Jong overleden

Afgelopen zaterdag – 10 maart – is blueszanger Michael de Jong overleden in zijn slaap, hij was reeds geruime tijd ziek. Dat heeft hem er niet van weerhouden om tot op het laatst te blijven schrijven, zingen en nieuwe songs op te nemen. In juni 2017 werd hij toegelaten tot de Dutch Blues Hall of Fame, iets waar hij erg trots op was en gelukkig nog heeft mogen meemaken.

Michael de Jong werd in 1945 in Frankrijk geboren uit een Nederlandse vader en een Frans-Baskische moeder. Na de oorlog verhuisden ze naar Nederland en emigreerden
vervolgens in 1950 naar de VS.
Hij begon op 13-jarige leeftijd met gitaarspelen en richtte vijf jaar later The Nightwalkers op, een groep die Bobby Bare begeleidde. In de jaren die volgden trad hij op met diverse groten in de muziekwereld: o.a. Jerry Garcia, Paul Butterfield, Albert Collins, John Lee Hooker, Maria Muldaur en Country Joe.
In 1981 nam hij zijn eerste plaat op, All Night Long. Drie jaar later keerde hij terug naar Nederland om te wonen en te werken. Er zouden er nog vele platen volgen, eerst bij Munich Records, later vier albums en een vinylplaat bij Music & Words en uiteindelijk nog enkele cd’s in eigen beheer.

Michael de Jong was een bijzonder mens en een zeer integere muzikant. Als Music & Words zijn we er trots op met Michael te hebben kunnen samenwerken.

“Soon I will be leaving
This beauty behind me
I will cross that river
And I will dance, … I’ll dance with the stars”

Michael de Jong (1945-2018)


Ook op Blues Magazine ...