In Memoriam | Leo ‘Bud’ Welch

Leo “Bud” Welch Dead at 85

Leo “Bud” Welch passed away December 19, 2017 at the age of 85. Born in 1932 in Sabougla, Mississippi, Welch spent his entire life in the area where he was raised. This is where he played music and remained relatively unknown in the music world, playing picnics and parties, but mostly playing at the church. His debut album, Sabougla Voices, was released at the age of 82 in 2014. He followed it up a year later with I Don’t Prefer No Blues. “Right now is a great point in my life,” Welch once said, “I’m doing things I’ve never been able to do before and I feel good doing them at an age when a lot of people are dead. So as long as I can I want to go around the world trying to send satisfaction to people. Doing that is a great feeling to me.”

Photography: Leo Gabriels

Bron: FatPossum.com

20 december 2017|Categories: Nieuws|Tags: |2 Comments

2 Comments

  1. Henk 21 december 2017 om 19:08 - Antwoorden

    Zonde, maar op je 85ste kan het gebeuren natuurlijk. I Prefer No Blues was een van mijn favoriete albums van 2015. Dan is eens te meer duidelijk dat de echte blues uit Mississippi komt en niet uit Chicago. Laatst las ik dat Ce’Dell Davis ook is overleden onlangs, die was nog ouder, maar ook een topper in de Delta blues.

    • martin 22 december 2017 om 10:14 - Antwoorden

      naast CeDell Davis en Leo Bud Welch is op 29 november Robert Bilbo Walker overleden, hij had zojuist zijn eigen juke joint Wonder Light City in Clarksdale geopend. Robert ‘Bilbo’ Walker komt op 19 februari 1937 in de buurt van Clarksdale, Mississippi ter wereld. Zijn bijnaam ‘Bilbo’ erft hij van zijn vader, die onder deze bijnaam bekend staat. Wanneer hij door de vriend van zijn zuster in contact wordt gebracht met Ike Turner, die ook uit Clarksdale afkomstig is wordt zijn liefde voor muziek gewekt en leert hij zichzelf gitaar en piano spelen, tevens ontwikkelt hij zijn vaardigheden op het drumstel. Samen met zijn bassende vriend David Porter trekt hij naar Chicago waar hij zo’n 17 jaar actief is in het circuit met optredens op onder andere Maxwell Street. Later vestigt hij zich in Bakersfield, California waar hij een stukje land koopt en katoen en watermeloenen gaat verbouwen. Uiteraard blijft hij daarnaast gewoon muziek maken en is hij met regelmaat in Chicago en vooral in de Mississippi Delta te vinden wanneer hij een bezoek aan zijn geboorte streek Clarksdale brengt. In 1997 verschijnt zijn eerste album Promised Land op het Rooster Blues label. Een jaar later volgt Rompin’ & Stompin’ op Fedora records. Zijn laatste album Rock the Night brengt Walker in 2001 uit en is beschikbaar op Rooster Blues records. Daarnaast levert hij bijdrages aan de A Road Trip Through the Birthplace of the Blues, M For Mississippi en de documentaire I Am the Blues uit 2015, die sinds dit jaar op dvd beschikbaar is. Robert Walker is altijd op muzikaal vlak erg actief gebleven. In oktober van dit jaar speelt hij nog op King Biscuit festival in Helena en het Cat Head festival in Clarksdale, waar hij, zoals altijd strak in het pak met zijn duckwalks op zijn geliefde Chuck Berry songs zijn publiek blijft vermaken. Ondertussen is er al een inzamelingsactie begonnen om zijn medische kosten voor zijn kankerbehandeling te kunnen betalen, maar dat heeft helaas niet meer mogen baten. Op 29 november overlijdt hij in California.

We horen graag je mening! Voeg reactie toe