Door Kees Wielemaker

Jan Pet, de haagse bluespromotor is helaas niet meer onder ons.
De bluesanimator is dinsdagochtend 17 augustus 2010 overleden.

Jan van der Sluis werd als Jan Pet een begrip binnen de Nederlandse bluesscene.

Bluesfanaat Jan Pet, zoals hij door iedereen wordt genoemd, organiseert drie donderdagen per maand bluesavonden in café Lokaal Vredebreuk in de Papestraat in Den Haag.

Opmerkelijk voor een stad, die tot Jan hiermee begon niet bekend stond als bluesvriendelijke stad.

“Ik doe het nu een jaar of twee, drie,” aldus Jan. “Die optredens zijn altijd gratis, wat er ook staat. Het is niet moeilijk hier bands neer te zetten.

Het zijn allemaal kennissen van me uit het bluescircuit. Dat in deze regio trouwens niet zo sterk is, daarvoor moet je naar Brabant en Limburg. Daar heb je praktisch ieder weekend een bluesfestival.” In Lokaal Vredebreuk spelen voornamelijk Haagse bands. “Negentig procent,” schat Jan.

“De rest komt uit Rotterdam en het Westland.” Want in Den Haag zitten genoeg bluesbands: “The Paul Roberts Band, The Bonetones, The Godray Brothers, Bully Beef, Cadillac Walk en Fat Judy hebben al hier gespeeld,” somt Jan op.

“We hebben John Lagrand gehad bij sessies. En Kaz Lux, solo. Vinnie’s Vice, uit Schiedam, heeft hier ook gespeeld.”

Internationale bands heeft Jan nog niet kunnen neerzetten. “Daar ben ik ook niet mee bezig.

Ik krijg wel eens een aanbieding, maar tot nu toe niet interessant genoeg. Ik probeer eerst dit hier op te bouwen als dé bluestent van Den Haag, zodat elke bluesliefhebber hierheen komt.”

De heropening van Paard van Troje of de nieuwe Jazzclub Pannonica, naast het Paard, bieden wellicht kansen: “Ik heb daar nog niet over nagedacht. Bij Pannonica ben ik nog niet langs geweest.

Ik weet wel dat die eigenaar interesse heeft in blues. En met programmeur Majel Blonden van het Paard van Troje heb ik indertijd veel gepraat over het bluesgebeuren, toen ze in een tijdelijke locatie zaten.

Ik zou eigenlijk best eens wat grotere dingen willen neerzetten in dat nieuwe pand.”

Helaas is dit laatste allemaal niet meer gelukt voor Jan.

Jan, wij gaan je missen.


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.