Imco Ceelen & Friends
Vreedenblues
1 mei 2010
Cafe Willem Slok, Utrecht

Door Gerrit Harmsen

Na 2 dagen Oranjefeest had Café Willem Slok inmiddels zijn 4de Vreedenblues avond. De onbekende Imco Ceelen mocht na ‘Charles Adrian’, Doug Macleod en Bas Paardekooper, de vermoeide feestgangers trakteren op een fijne avond blues. Zoals altijd in de Willem Slok werd er precies om 21.00 gestart. Gewapend met gitaar en bluesharp startte Imco met een akoestische set van 45 min waar vooral de traditionele Rootsblues door het café schaalde.

Uiteraard hebben we het dan over “Robert Johnson” en aanverwanten. De performance die wordt neergezet door Imco blijkt de aanwezigen dermate beet te pakken dat allen muistil zijn om maar niks te hoeven missen van de nummers die langs komen. Tussen de songs door breekt het lawaai echter goed los om Imco toe te schreeuwen. Na 3 kwartier Imco solo zit het begin van de avond erop en start er na de pauze een heuse bluesjam. Samen met wat vrienden is er inmiddels een band gevormd om de rest van de avond vol te spelen.

Als dan ook nog Bas Paardekooper Café Willem Slok komt binnen lopen en zich bij de band aansluit staan er een stel muzikanten die er zin in blijken te hebben.

Onder leiding van Imco groeit de avond uit tot een heerlijk bluesfeest waar de nodige klassiekers aan ons voorbij trekken. De band wisselt regelmatig van samenstelling en weet toch steeds te boeien. Ook Micha van “BluesMotel” speelt nog even mee. Rond twaalven worden helaas de stekkers uit de stopcontacten getrokken en lijkt er een einde gekomen aan deze avond. Als later duidelijk wordt dat Imco en Bas samen nog wat akoestische nummers de zaal in slingeren blijven de mensen nog even hangen om na later zou blijken tot in de late uurtjes nog even te genieten van alweer een heerlijke VreedenBlues avond.

Mij rest nog Imco Ceelen erop te attenderen eens een myspace pagina aan te maken zodat meer bluesliefhebbers met hem kennis kunnen maken…


Ook op Blues Magazine ...