Foto Ibrahim Maalouf kondigt elfde album aan

Ibrahim Maalouf – S3NS
Format: CD
Label: V2 Records
Releasedatum: 27 september 2019

De Frans-Libanese jazztrompettist en componist Ibrahim Maalouf heeft zijn elfde studioalbum ‘S3NS’ aangekondigd. Maalouf staat bekend om zijn vermogen klassiek, jazz en Arabische muziek moeiteloos te mengen met zijn herkenbare, mystieke trompetsound. In november komt Maalouf naar Nederland voor drie shows in Groningen, Amsterdam en Utrecht. ‘S3NS’ verschijnt op 27 september, luister nu alvast naar de single ‘Happy Face’.

Op ‘S3NS’ wordt Maalouf bijgestaan door een aantal zeer getalenteerde gastmuzikanten. Met bijdrages van drie virtuoze Cubaanse pianisten Harold Lopez Nussa, Alfredo Rodriguez en Roberto Fonsec, saxofonist Irving Acao en violist Ylilian Canizares levert hij een zeer sterk album dat voor fans zeer herkenbaar zal zijn. Zijn muziek klinkt fris, maar toch nostalgisch. Niet echt jazz, niet echt pop, bij vlagen zelfs rock. Ondefinieerbaar, maar toch fijn, precies zoals we van Maalouf gewend zijn.

De internationaal erkende Frans-Libanese artiest Ibrahim Maalouf wordt momenteel geprezen als een van de meest toonaangevende instrumentalisten van de Franse muziekscene, met een oeuvre dat meer dan tien jaar overspant. Ibrahim begon zijn carrière als klassiek muzikant en won verschillende grote internationale klassieke muziekwedstrijden toen hij pas twintig jaar oud was. In de beginjaren van het nieuwe millennium drukte hij zijn stempel op de muziekindustrie als een van de populairste artiesten in de pop-, jazz- en wereldmuziekscènes. Gedurende zijn carrière deelde hij het podium met een breed scala aan artiesten, zoals Sting, Salif Keita, Amadou & Mariam, Lhasa de Sela en vele anderen.

Ibrahim Maalouf - Happy Face (Official Audio)


Tracks:
01. Una Rosa Blanca Feat Harold L pez-Nussa
02. Happy Face
03.S3NS
04. Harlem Feat Irving Acao
05. Na Na Na Feat Yilian Ca Izares
06. NEGU Feat Alfredo Rodriguez
07. Gebrayel Feat Roberto Fonseca
08. All I Can` t Say
09. Radio Magallanes

Ibrahim Maalouf keert in november terug naar Nederland voor drie shows, kaarten zijn reeds verkrijgbaar:

09.11 – Rockit, Groningen
10.11 – Paradiso, Amsterdam (UITVERKOCHT)
11.11 – TivoliVredenburg, Utrecht

Website: Ibrahim Maalouf


Ook op Blues Magazine ...