Respectievelijk half en eind mei brengt Nugene Records nieuwe albums uit van haar paradepaardjes Ian Siegal en Matt Schofield.

Rosblues 2010 : Ian Siegal, Danny Bryant & Ten Years After

Ian Siegal behoort al een aantal jaren tot de toonaangevende artiesten als het om de huidige generatie bluesmuzikanten gaat. In de Benelux stond hij al meerdere malen op de grote festivals, inclusief het hoofdpodium van North Sea Jazz. Vorig jaar won de Ian Siegal Band nog twee British Blues Awards, waaronder die van “band of the year”. Op zijn nieuwe album “The Skinny” gooit Mr. Siegal het over een andere boeg. Meer dan ooit beinvloedt door de north Mississippi hill country benadering van de blues, toog hij naar de Zebra Ranch van Jim Dickinson (RIP) om daar met Garry Burnside, Robert Kimbrough, Rodd Bland en Cody Dickinson zijn nieuwe album op te nemen. Inderdaad, de zonen van. Gastbijdragen zijn er van Alvin Youngblood Hart, Duwayne Burnside en Andre Turner, terwijl Cody Dickinson (North Mississippi Allstars) voor de productie tekende.

Matt Schofield

Matt Schofield is een van de beste bluesgitaristen van zijn generatie en zijn ster is nog steeds rijzende. Hij treedt op over de hele wereld en deelde onlangs in Mumbai nog het podium met Buddy Guy. Vorig jaar sleepte de “master of tone” met z’n band drie British Blues Awards in de wacht, waaronder die van gitarist van het jaar. Z’n meest succesvolle album tot op heden “Heads, Tails & Aces” werd verkozen tot album van het jaar. Onlangs nam Matt z’n nieuwe (nog titelloze) album op in New Orleans met producer John Porter, die verantwoordelijk is voor de productie van twaalf Grammy Award winning albums, waaronder die van o.a. BB King, Keb Mo, Santana, Buddy Guy en vele anderen. In november komt Matt Schofield weer naar de Benelux voor een tournee. Voorafgaande aan deze shows neemt hij een sessie op voor ”Vrije Geluiden” (VPRO TV).

Beide artiesten zijn komende zomer ook te zien op diverse grote festivals.

To be continued…..


Ook op Blues Magazine ...