Ian Siegal & The Mississippi Mudbloods tijdens debuut-tournee ook naar Nederland
Featuring Cody Dickinson, Luther Dickinson en Alvin Youngblood Hart.

Een “dream team” bestaande uit vier van de beste spelers uit de hedendaagse bluesscene zal komend jaar hun opwachting maken op de europese festivals en podia. De samensmelting van talenten en stijlen vormt een krachtige mix van hill country blues en southern rock. Bij elkaar opgeteld heeft deze groep een Grammy Award op zak, twee Grammy nominaties, diverse Blues Music en Living Blues Awards en vele “best of” vermeldingen.

Ian Siegal & The Mississippi Mudbloods feat. Luther Dickinson

Ian Siegal behoeft geen introductie. Bestempeld als “The Voice of Contemporary Blues” heeft deze Engelsman zijn opmars reeds enkele jaren geleden ingezet en beschikt hij over gestaag groeiende schare trouwe fans. Vele Europese en Amerikaanse vermeldingen en onderscheidingen zijn het resultaat van een onstuitbare inzet gecombineerd met zijn unieke talent.

Cody Dickinson en Luther Dickinson vormen samen de kern van de veelgeprezen North Mississippi Allstars. Een formatie die behoort tot de top van de Southern Rock en Jamband scene, heeft reeds enkele Grammy nominaties op zak en is vandaag de dag misschien wel het beste te classificeren als een zeer virtuose kruising tussen The Black Keys en Seasick Steve. Ook zijn ze bekend vanwege hun vele samenwerkingen; een tour door de VS met Led Zeppelin zanger Robert Plant, of een wereldtour en album met John Hiatt zijn slechts enkele voorbeelden. Tevens is Luther Dickinson gitarist van de Black Crowes.

Ian Siegal & The Mississippi Mudbloods feat. Luther Dickinson

Alvin Youngblood Hart wordt weleens een “The Cosmic Love Child of Howlin’ Wolf and Link Wray” genoemd. Woonachtig in de noordelijke Mississippi heeft Alvin Youngblood Hart een illustere carriëre als bandleider, gitarist, zanger en songwriter. Ontvanger van onder meer een Grammy en Blues Music Award.

Op 29 juni staat deze “Blues Supergroup” op het podium van p60 te Amstelveen en op 30 juni zullen ze Atak, Enschede aandoen.

Ian Siegal & The Mississippi Mudbloods feat. Luther Dickinson

meer info: www.rock-n-roots.nl | www.facebook.com/rocknroots