Ian Siegal Jimbo Mathus

Een vervolg op de succesvolle tour in 2014. Unieke samenwerking tussen Ian Siegal, één van Europa’s vooraanstaande bluesmuzikanten en Jimbo Mathus, Amerikaanse roots singer-songwriter (en succesvol producer voor onder andere Buddy Guy).

Het duo zal samen het podium betreden om als ijzersterk roots-duo voor de dag te komen.

Ian Siegal
Voor de echte blues- en americanaliefhebber heeft Ian Siegal geen introductie nodig. Deze man heeft onder andere al zeven British Blues Awards en een European Blues Award op zijn naam staan en wordt geprezen door muziekcritici en collega-muzikanten. Siegal laat zijn gitaar ‘janken’ en net als er geen einde lijkt te komen aan de stroom indrukwekkende gitaarriffs, kiest hij voor een moment van ingetogenheid.

“Het Britse buitenbeentje van de blues is een meesterlijk slide-gitarist, maar het is vooral zijn ongelofelijke zangstrot waarin Howlin’ Wolf en Otis Redding tot leven komen. Dit broeit, hypnotiseert en betovert. Puur kippenvel”

[Muziekblad OOR]

Jimbo Mathus
Ook Jimbo Mathus is al een gevestigde naam in de blueswereld. Deze singer-songwriter, multi-instrumentalist en Grammy-nominee uit Mississippi werd wereldwijd bekend met zijn band The Squirrel Nut Zippers, maar ging na het hoogtepunt behaald te hebben, als solo blueslegende verder. In zijn tour met Ian Siegal zal hij voor het eerst sinds zestien jaar voet zetten op Europese bodem.

IAN SIEGAL & JIMBO MATHUS Tour 2016

5 mei 2016 – Bevrijdingsfestival Zeeland, Vlissingen
6 mei 2016 – Paard van Troje, Den Haag
7 mei 2016 – Moulin Blues Festival, Ospel
8 mei 2016 – Hofsteenge, Grolloo
11 mei 2016 – Luxor Live, Arnhem
12 mei 2016 – Kroepoekfabriek, Maassluis
14 mei 2016 – Duycker, Hoofddorp