Ian Siegal
Razzoo, Uden
zaterdag 31 oktober 2009

Ian Siegal

Tekst : Ewald Ewalts | Foto’s : Marco van Rooijen

Zondagmorgen, wederom iets teveel gedronken gisterenavond! Maar met een goede reden.

Ian Siegal solo (dachten wij) in Razzoo te Uden.

Eerste keer voor ons in deze venue, maar niet de laatste.

Bij binnenkomst lopen we meteen Ian tegen het lijf, “Hey you two,again the first, but i sure hope not the last” zei hij duidelijk een beetje nerveus voor wat de avond brengen zou.

Om een uur of 10 was Razzoo gelukkig aardig aan het vollopen ( niet helemaal uitverkocht, maar dat is qua op en neer lopen naar de bar wel fijn) en kwam onze Ian , perfect in het pak, het podium op. Hij zou dus een set solo doen en een 2e set met de Razzoo huisband.

Nooit gehoord deze mannen, maar als ze met Ian mogen spelen zal het wel goed komen.

Ian Siegal

Ik had gehoopt dat hij net als in Belper een setlist zou hebben,die had ik dan meegenomen om nu wat makkelijker een verslagje kunnen te schrijven.

Niet dus, dan maar zo proberen.

The Silver Spurs van de cd The Dust was het eerste nummer en dat zette meteen de toon voor de rest van de set. Heerlijke eigen nummers en ook wat nummers van Johnny Cash, Guy Clarke( Cape), Steve Earl (CCKMP), die hij door zijn drukke komende 2, 3 maanden jammer genoeg niet kan zien op zijn Europeese tour en natuurlijk Townes van Zandt (Pancho and Lefty). Ook zong hij Magdalena (Meat & Potatoes), Mary Don’t You Weep (The Dust) Prachtig!

Dan vraagt Ian de rest van de band op het podium en gaat gelijk het dak (mooi gebruik gemaakt van het brandvertragende schuim by the way) eraf.

Ian Siegal

Hij kon het weer niet nalaten om Eric Clapton een beetje af te kraken, maar bood wel meteen zijn verontschuldiging aan omdat hij binnenkort met hem samen gaat optreden. Worried Life Blues (Maceo Merriweather) Clapton style kwam erachteraan. Subliem.

Diverse gebroken snaren en Hoochie Coochie Man Ian: “I can’t believe I did” that ( Willy Dixon, Muddy Waters) verder, speelde hij I’m A Man van Bo Diddley. Weer een gebroken snaar en daarom stuurde hij de band richting een Jazz nummer waardoor hij weer wat tijd had om de snaar te verwisselen. Talk about veelzijdig!

Wat ik me nog kan herinneren van de toegift is : niet veel.Alleen Sugar Rush( Meat & Potatoes) Maar zodra ik met wat verschillende bezoekers herinneringen ga ophalen komt het vast wel weer terug.

Ik waardeer wat de man aan het doen is, en laat het over me heen komen. Graag zou ik een gedetailleerd verslag schrijven wat er precies gespeeld en gezegd is, maar ga de volgende keer gewoon zelf kijken zou ik zeggen.

Almere next saterday is de volgende kans, maar dan met zijn makkers Andy en Nik.Daarna volgt er een tour waarmee hij zijn nieuwe cd Broadside gaat promoten. Kopen!

Ik hoop voor jullie dat er nog kaarten zijn.

Sorry voor het onvolledige verslag, maar ook ik heb een beetje last van Bluesheimer.

Adios.

Ian Siegal

Website Ian Siegal : www.iansiegal.com
Nederlandse Ian Siegal website : www.iansiegal.nl


Ook op Blues Magazine ...