Ian Parker - Groene Engel, Oss (9 mei 2008) #48

Ian Parker is een bijzonder bekwame singer-songwriter met diepzinnige, soms zelfs literaire teksten en brengt deze met een karakteristiek stemgeluid, verankerd met emotie. Zijn gave om de naakte waarheid en oprechte gevoelens met het publiek te delen, is wat hem onderscheidt.

Ian heeft een kenmerkende, expressieve gitaarstijl, waardoor het niet verwonderlijk is dat hij ook in het bluescircuit populair is geworden. Echter, de waarheid is, Ian is géén bluesmuzikant! Roots muziek blijft de fundering van zijn stijl, maar zijn artistieke ontwikkeling heeft geen grenzen, de nadruk ligt puur op het amuseren van de aanwezigen, niet alleen de gitaar fans.

Na aanbeveling van de Amerikaanse platenproducer David Z (Prince – Purple Rain), tekende Ian in 2003 een platencontract bij Ruf Records, en nam zijn carrière aanvang. Zijn debuutalbum ‘INSIDE’ (Ruf1094) werd in oktober van dat jaar uitgebracht.

In maart 2004 was Ian te gast in de Duitse prestigieuze live TV muziekshow ‘Rockpalast’. Een live DVD van dit geweldige optreden met de titel ‘….WHILST THE WIND’ (Ruf3007) kwam in juni 2005 op de schappen. Tegelijkertijd werd een live cd, met dezelfde titel (Ruf1102) uitgebracht, dit is een registratie van het concert in december 2004 in Hannover tijdens de Europese tour. Zowel de DVD als de CD werden door de critici met laaiend enthousiasme begroet en behalen nog steeds hoge verkoopcijfers.

In september 2005 schreef en nam Ian vijf nummers op voor het Ruf Records project album, ‘PILGRIMAGE’ (Ruf1112). Deze cd werd in Clarksdale Mississippi en Memphis Tennessee opgenomen en zag in januari 2006 het levenslicht. “PILGRIMAGE’, heeft Ian geen windeieren gelegd met als resultaat niet alleen een uitgebreide Europese tour, maar ook succesvolle optredens in de Verenigde Staten.

De terugkomst uit Amerika in september 2005, markeerde het begin van een langdurig creatief en artistiek proces, voortkomend uit zijn herontdekking van de roots artiesten, die tijdens zijn tienerjaren een grote bron van inspiratie waren. Dit resulteerde in het in januari 2007 uitgebrachte album ‘WHERE I BELONG’ (Ruf1120). De producer van deze cd is niemand minder dan Matt Butler, een man met een indrukwekkende cv, waarop ook de naam Sir Paul McCartney prijkt. De hieruit voortvloeiende promotietoer bracht vervolgens de opnames van ‘THE OFFICIAL BOOTLEG’ (MT006) tot stand. Dit album geeft de hoogtepunten weer van een aantal UK optredens tijdens het laatste gedeelte van zijn tour. Deze, in totaal achttien maanden durende, vermoeiende tour, bracht hem door Europa en de Verenigde Staten.

Afgelopen maand heeft Ian een EP uitgebracht met de titel “Demons and Doubters” welke te verkrijgen is via z’n website of bij zijn shows. Ian introduceert de liedjes van deze EP in het volgende video fragment:

ian parker demons and doubters

Ian Parker – Demons and Doubters (EP)

Tracks:
1. Winding River
2. Grow
3. Lovers And Friends
4. Lost
5. Keep Me Walking

Website Ian Parker : ianparkermusic.com


Ook op Blues Magazine ...