Hookrock 2018 | Line-Up en Timetable

Je weet niet waar ze de mosterd blijven halen’ die van Hookrock Diepenbeek! Maar na een geslaagde Indoor staat er eind juni alweer een dijk van een affiche op de festivalganger te wachten. En of die aan zijn trekken komt! Dit team moet echt een goed geoliede machine zijn om zo’n realisatie aan te kunnen…..

Headliners op vrijdag 29/6 :

The Giles Robson Band (UK), een eerder verlegen persoon die zich ontpopt op het podium tot een wervelend bluesharper(, een niet te missen evenknie van Paul Lamb). Amper enkele weken voor het festival diende Dana Fuchs ( één van de headliners ) nog worden vervangen !Niet voor de hand liggend…om een evenwaardige band te boeken…Na een hoop stress komt dan de Finse collaboratie overgevlogen. De reddende engeltjes van dienst Emilia Sisco Band feat. Ina Forsman ( ook al eens op de Indoor 2015) .
De primeur voor België en exclusief is Emilia Sisco ! Een uitzonderlijke stem, die je footstomping Blues brengt. Zij bracht dit jaar haar album ‘ You ain’t hard’ uit met daarop nrs van Bluesiconen zoals J Guitar Watson. Ina Forsman nog voorstellen hoeft niet meer . Fantastisch talent, superlooks, swingt gepassioneerd gevaarlijk op het podium.Wat deze twee samen teweeg brengen …daar moet je bij zijn ! Je kan je geen beter passende vervanging inbeelden die dan ook nog perfect in het plaatje van Hookrock past !!

En dan spreken we nog niet over het exclusieve project van Guy Verlinde & The Houserockers ( o jee het dak van O.C. Rooierheide ….gaat dat eraf ?) en The Paralyzers ( op elk festival brengt deze pompende Diepenbeekse ritmesectie je in the Mood )

Wat staat er zaterdag 30/6 op ons te wachten ?

· Swing Supply (Nl)- brengt een ultime mix van swingende muziek.

· The Juke Joints ( NL) -tribute voor de Ierse halfgod Rory Gallagher- naar de filosofie van Rory… dus geen luistermuziek.

· The Jelly Roll Men ( No) volgens de PR van Hookrock de verrassing van de dag, Old school Blues omdat dat in hun duivelse ziel zit.

· Elles Baily , rauw , Soulfull komt uit Bristol ( UK) maar trekt geregeld naar de opnamestudio’s in Nashville…kippevelmoment…

· SaRon Crenshaw ( Us), ‘ The Blues is allright’ zwarte donkere stem. Op 10j leeftijd speelde hij al gitaar en doet dat nu nog steeds voor uitverkochte zalen op een Gibson Lucille gesigneerd door de grote BB King.

· Jeff Jensen Band ( Us) een nobele onbekende tot hij in het voorjaar van 2015 door de grote poorten van Europa trok met gesmaakte optredens !

· Ghalia & Mama’s Boys ( Be – US) Ghalia Vauthier een franstalig Brusselse straatmuzikante ; van de straat geplukt; uitzonderlijke stem , bakken talent. Na Ghalia & The Naphalines ( pure rock ’n Roll)gaat ze over naar de rauwere rootsrock met Ghalia & The Voodoo Casino. En dan gaat het snel , ze tekent een contract bij Ruf Records en is klaar voor het grotere werk i.s.m. Johny Mastro en haar Mama’s Boys.

Tijdens de change overs spelen de aanwezige muzikanten aangevuld met eender wie uit het publiek die een instrument bespeelt of over een goede stem beschikt !Inschrijven kan je ter plaatse voor de Mojo Jam Sessions. Alle instrumenten zijn aanwezig , amuseer je …. en wie weet wordt jij de ontdekking van het jaar ….. want waar kan je beter beginnen dan op een klasse festival zoals Hookrock zomer 2018 !

29 en 30 Juni 2018
Hookrock 2018
OC Rooierheide
Rooierheidestraat 100, 3590 Diepenbeek
Info & Tickets

Line Up & Timetable :

Eén reactie

  1. Kees Wielemaker 17 mei 2018 om 17:42 - Antwoorden

    tickets via http://www.pedaal.nl

We horen graag je mening! Voeg reactie toe