The Homemade Jamz Blues Band – “I Got Blues For You”
Label: NorthernBlues Music
Formaat: CD
Datum release: 2009

The-Homemade-Jamz-Blues-Band_I-Got-Blues-For-You

Kennen we onze eigen Nederlandse Rhythm Chiefs? 2 jaar geleden voor het eerst gezien en sindsdien die-hard fan maar tegelijkertijd maakten deze lui mij (37 jarige gitarist en contrabassist) een beetje triest. Voor wie ze niet kent, ze zijn tussen de 17 en 20 jaar oud ongeveer nu en spelen waar ze maar komen het dak eraf, jaloezie alom dus..!! Genoeg daarover, het kan namelijk nog gekker: The Homemade Jamz Bluesband! Renaud Perry, een amerikaanse militair en songwriter die in staat is bijzondere nakomelingen op de wereld te zetten heeft zonen Ryan (17, gitaar/zang) en Kyle (15, bas) aan het gitaarspelen gekregen en maken nu frisse en toch klassiek klinkende blues! Om het even compleet te maken, de drums van dit geweldige trio worden strak neergezet door dochter Taya die tien jaar oud is! Daar word je toch niet goed van…..

Wat heb je als vader meer te wensen als 11 van de 12 tracks op het album ‘I got blues for you’ die je zelf schrijft ook nog door je kids strak gespeeld worden in 1 band? Er moet afgezien van muzikaliteit ook iets qua autogekte in de genen aanwezig zijn want hun gitaren en bassen zien eruit alsof ze bestaan uit chromen uitlaatdempers, een gekkigheidje wat je eerder van de baarden van ZZtop zou verwachten! Nog maar net oud genoeg om te mogen rijden in de states maar de goed klinkende uitlaten hebben ze dus alvast! De composities zijn niet enkel 12 maten blues zoals bijv ‘Heaven lost an angel’. Volgens mij heeft vader Renauld de mosterd voor dat nr bij Robert Cray gehaald, die naam schoot me meteen te binnen toen ik die track de eerste maal hoorde. Klinkt het gitaarspel dan net zo? Nee, andere sound met invloeden die te divers zijn om te noemen maar als een paal boven water staat dat Kyle dondersgoed weet wat ie doet. ‘Loco Blues’ is qua lyrics gevuld met ‘Hear my train a’ comin’ en ‘Hellhounds on my trail’, bij die regels denk ik aan Jimi Hendrix en Robert Johnson. Inmiddels kan je vwb die texten bijna geen groter clichee bedenken. Dan ga je luisteren naar de muziek op zich en dan komen er nog veel meer dingen boven waarbij ik bijv direct dacht aan de riff die Eric Clapton ooit bedacht voor Cream’s Crossroads. En klinkt dat alles dan saai en uitgekauwd? Nee, integendeel, gewoon lekker. Strak, basic en levendig. Drums op ‘King Bee’ ook basic maar strak en als die breaks in het nr eraan komen blijkt die jongste dochter toch echt smaakvol te kunnen drummen.
‘Hobo man’ klinkt amerikaanser dan Mc Donalds en ‘In the wind’ klinkt met een lekker stemgeluid van de zanger prima, behoorlijk rauw als je het zou afmeten aan hun jonge leeftijden en hier zit qua gitaarspel ook weer van alles in, van deltablues-achtige slaggitaar met solo’s waar ik wel weer wat Stevie in terughoor. Na horen van het intro van de titelsong had ik het niet gek gevonden als het een cover van John Lee Hooker geweest zou zijn en als het nr eenmaal loopt op een BB King achtig ritme ben je dus opnieuw verrast.

De prestatie die deze jongelui met dit volwassen album (2e alweer) neerzetten mag bijzonder genoemd worden, hiervan gaan we ongetwijfeld nog meer horen. Geweldig te horen dat er nog jongelui zijn die hun instrumenten meester zijn wat ik soms op tv zie. Ik hoor dit tien keer liever dan schreeuwende jongelui op podia die niet in staat zijn zelf hun broek op te hijsen! (of zou dat zo horen en loop ik gewoon teveel achter op de huidige mode?) Ze stonden in de States al op het podium naast BB King en in Nederland waren ze al op Ribs ’n Blues in Raalte net op de dag dat ik daar net niet was. Damn….
(Patrick Engelen)

Tracks:
01. Hard Headed Woman 3:50
02. Rumors 3:51
03. Dusk Till Dawn 5:57
04. Roots 3:30
05. Heaven Lost An Angel 7:59
06. Loco Blues 4:12
07. King Snake 3:51
08. Hobo Man 4:44
09. Alcoholic Woman 6:34
10. In The Wind 4:03
11. Grits Ain’t Groceries 2:57
12. I Got Blues For You 3:36

homemade-jamz-blues-band

Website The Homemade Jamz Blues Band : www.hmjamzbluesband.com | www.myspace.com/homemadejamzbluesband


Ook op Blues Magazine ...