Holland International Blues Festival Grolloo 2019 | Eerste Namen + Voorverkoop

Met veel plezier en trots kunnen we de eerste namen voor volgend jaar bekendmaken: ZZ Top en Lynyrd Skynyrd komen naar Blues Village Grolloo! Ook kunnen we de komst van Jonny Lang, Danielle Nicole, Delgres, Gary Clark Jr., St. Paul and The Broken Bones en Curtis Salgado aankondigen. Meer namen volgen nog.

Vrijdag 14 juni:
ZZ Top, Jonny Lang, Curtis Salgado, Danielle Nicole

Zaterdag 15 juni:
Lynyrd Skynyrd, Gary Clark Jr., St Paul and The Broken Bones, Delgres

Holland International Blues Festival
14 & 15 juni 2019
Grolloo

ZZ TOP EN LYNYRD SKYNYRD NAAR GROLLOO

ZZ Top en Lynyrd Skynyrd zijn bevestigd voor de aankomende editie van het Holland International Blues Festival. Ook Jonny Lang, Danielle Nicole, Delgres, Gary Clark Jr., St. Paul and The Broken Bones en Curtis Salgado treden op in Blues Village Grolloo. Meer namen worden op een later moment bekendgemaakt. De vierde editie van het bluesfestival vindt plaats op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni. De kaartverkoop van HIBF 2019 start woensdag 21 november 2018 om 10.00 uur.

ZZ Top
ZZ Top

Hoewel ze al werden opgericht in 1969 brak blues rock groep ZZ Top in Nederland pas door in 1983 met het album ‘Eliminator’, met hits als ‘Gimme All Your Lovin”, ‘Sharp Dressed Man’ en ‘Legs’. De band uit Houston, Texas die komend jaar zijn vijftigste verjaardag viert, werd in 2004 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en verkocht wereldwijd ruim 50 miljoen platen. Leadzanger en gitarist Billy Gibbons is door critici wel ‘een van Amerika’s beste bluesgitaristen werkzaam in de rock’ genoemd.

Lynyrd Skynyrd zette in de jaren zeventig zo’n beetje eigenhandig de Southern rock op de kaart. De band werd wereldwijd bekend met klassiekers zoals ‘Sweet Home Alabama’ en ‘Free Bird’. Met ruim zestig albums op hun naam en verkopen van meer dan 30 miljoen wereldwijd is deze rock ‘n’ roll legende inmiddels bezig aan hun ‘Last Of The Street Survivors Farewell Tour’.

Jonny Lang @ Ramblin Roots Festival 2017
Jonny Lang

Aangezien Jonny Lang zijn eerste plaat uitbracht in zijn tienerjaren, kan hij nu als dertiger al terugkijken op een carrière van meer dan twee decennia. Lang begon met een bluesy geluid dat werd beïnvloed door elektrische pioniers als Albert Collins, B.B. King en Buddy Guy, inmiddels is zijn muziek langzaam geëvolueerd in een moderne R&B-stijl die doet denken aan Stevie Wonder en hedendaagse gospel. Zijn herkenbare blueslicks zijn te vinden op al zijn albums, van zijn eerste ‘Lie To Me’ tot zijn nieuwste ‘Signs’, dat in 2017 verscheen.

Trampled Under Foot
Danielle Nicole

Zangeres en bassiste Danielle Nicole groeide op met de blues en werd bekend als een van de oprichters van Trampled Under Foot. Ze is de eerste vrouwelijke winnaar van de Blues Foundation’s Blues Music Award voor Beste Instrumentalist, Bas in 2014. Nicole bracht in 2015 haar eerste solalbum ‘Wolf Den’ uit en volgde die op met ‘Cry No More’ uit 2018; de laatste bereikte zelfs de eerste plaats van de Billboard Top Blues Albumlijst.

Delgres
Delgres

Delgres-oprichter Pascal Danaë had zichzelf al gevestigd als een virtuoze gitarist toen hij de blues en de dobro ontdekte. In augustus bracht de band die hij formeerde om die nieuwe muziek te kunnen spelen, Delgres, haar eerste album ‘Mo Jodi’ uit, met een opvallende, unieke versie van de blues. Voor hun muziek halen ze overal invloeden vandaan: een creools gevoel gemengd met Caribische geluiden, dance beats, glamrockgitaar en zelfs soms wat rockabilly.

Gary Clark Jr.
Gary Clark Jr.

HOLLAND INTERNATIONAL BLUES FESTIVAL
Vrijdag 14 juni:
ZZ Top, Jonny Lang, Curtis Salgado, Danielle Nicole
Zaterdag 15 juni:
Lynyrd Skynyrd, Gary Clark Jr., St Paul and The Broken Bones, Delgres

Blues Village Grolloo
Dagkaarten: € 75, excl. servicekosten. Weekendkaarten: € 135, excl. servicekosten.
Meer info: www.hollandinternationalbluesfestival.com

Kaarten zijn vanaf woensdag 21 november 2018 10.00 uur te koop via Ticketmaster en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

14 Comments

 1. Johann 21 november 2018 om 08:47 - Antwoorden

  Gezellig
  Hebben er weer zin in nu de kasrten nog

 2. Gerrit 21 november 2018 om 09:50 - Antwoorden

  Pittige toegangsprijzen dit jaar, ik denk dat kwalieit van het programma nog gaat toenemen?

 3. Geert 21 november 2018 om 11:33 - Antwoorden

  Passe-Partout is binnen. Eerlijk gezegd had ik nog nooit gehoord van Nicole en Delgres, maar op Youtube zijn ze te vinden: klinkt goed…

 4. Willem 21 november 2018 om 11:45 - Antwoorden

  Het eerste jaar was het betaalbaar. Nu niet meer. Blues voor de gewone man ? Die doelstelling is een farce gebleken. 2e kritiek is het te hoge rock gehalte. Genoeg te beleven in drenthe op blues gebied ! Spijkerboor Westerbork. …. fantastische dingen gezien en ! Gehoord !

  • Le 26 december 2018 om 12:17 - Antwoorden

   Beste Willem,

   1) Wat waren/zijn de doelstellingen van de grondleggers; Gregory Elias, Jan Lagendijk en Johan Derksen van dit 5-jarige Blues(proef)project?
   2) Waarom een farce?

   Groet, Le

 5. Bert 21 november 2018 om 13:51 - Antwoorden

  De prijzen vallen best mee in vergelijking met NSJ en BluesPeer.
  Leuke line “Mojo concerts” up
  Maar de real deal blues is ver te zoeken. Daarvoor moet je in maart 2019 zijn bij Southern Bluesnight in het Parkstad theater Heerlen of An Evening With The Blues in LantarenVenster Rotterdam.

 6. Wilco Jansen 21 november 2018 om 15:35 - Antwoorden

  Tickets in the pocket!!!!!!!

 7. andre 21 november 2018 om 17:54 - Antwoorden

  tickets binnen prijs valt mee met zulke grote namen

 8. Theo Peters 21 november 2018 om 21:53 - Antwoorden

  De prijs voor zoveel fantastische muziek valt erg mee vind ik Ik heb nog wel een tip namelijk Pat McManish uit Ierland Zo fantastisch van genoten tijdens Rory Gallaghertribute in zijn geboorteplaats in Ierland

 9. kremertje 21 november 2018 om 21:58 - Antwoorden

  een redelijk goed programma ,maar de rest graag echte blues .

 10. Wilma 22 november 2018 om 13:03 - Antwoorden

  Vorig jaar was het ook te gek.En alles was goed geregeld en geweldige bands. Alleen Ringo Star hoefde voor mij niet We hebben ontzettend genoten.
  Nu ziet het programma er ook al erg goed uit en ik ben benieuwd wie er nog meer komt.
  En wat de prijs betreft, natuurlijk is het een hoop geld maar je krijgt ook waar voor je geld.
  Je moet maar denken ,soms betaal je voor 1 band al € 75 dus dan is het toch niet duur?
  En je hebt nog even tijd om te sparen
  Wij hebben de kaarten inmiddels binnen en ik zou zeggen gewoon doen het doet maar 1 keer zeer

 11. Hans Faas 22 november 2018 om 15:21 - Antwoorden

  Ja. Helemaal met de voorgangers eens. Bluesgehalte is wel erg laag. Even de naam Holland BLUES Festival aanpassen. Maar desondanks toch de een passe-partout gekocht. De bands die tot nu toe zijn genoemd zijn meer dan de moeite waard. En ja, de prijs, Vergeleken bij voorgaande jaren een forse verhoging. Maar toch, het is maar € 14.50 per band.

 12. Harry van der Weerd 22 november 2018 om 19:20 - Antwoorden

  Het programma is de moeite waard.Weekendkaarten in bezit en de camping is ook geregeld.Ach het kost een paar centen,dan maar wat minder consumptieminten kopen.

 13. lars 29 november 2018 om 20:24 - Antwoorden

  wat kost een biertje op dit festival dan?

We horen graag je mening! Voeg reactie toe