PROGRAMMA HIBF 2019 COMPLEET!

Met de bevestiging van Van Morrison en Eric Gales is het programma voor het Holland International Blues Festival 2019 compleet.

De vierde editie van het Holland International Blues Festival plaatsvinden op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni 2019, uiteraard weer in het prachtige Blues Village Grolloo. Inmiddels kunnen we alle namen voor deze editie bekendmaken: Van Morrison, ZZ Top, Lynyrd Skynyrd komen naar Blues Village Grolloo! Ook is de komst van Eric Gales, Jonny Lang, Danielle Nicole, Delgres, Gary Clark Jr. Curtis Salgado en St. Paul and The Broken Bones bevestigd.

VAN MORRISON – Vrijdag 14 juni 2019
De in Noord-Ierland geboren legende Van Morrison heeft altijd zijn eigen plan getrokken als het om muzikale stijlen ging: hij speelde muziek die varieert van jazz tot Keltische geluiden en van blue-eyed soul tot folk. Maar toch behoort de rauwe blues waarmee hij opgroeide (zijn tieneridolen waren artiesten als Howlin’ Wolf en Sonny Boy Williamson) nog altijd tot de kern van zijn muziek. De singer-songwriter begon in de band Them, waarvoor hij onder meer de hit Gloria schreef. Als soloartiest trakteerde hij de wereld op klassiekers zoals Brown Eyed Girl en Have I Told You Lately. Met een professionele carrière die al in de vijftiger jaren begon, kan hij nu buigen op een enorm, tijdloos oeuvre, met daarin albums als Astral Weeks, Moondance, Avalon Sunset, Tupelo Honey, Veedon Fleece en nog veel meer. Morrison is inmiddels in de zeventig, maar heeft beloofd om ‘muziek te schrijven tot mijn laatste adem’. Daar houden we hem aan!

ERIC GALES – Zaterdag 15 juni 2019
Eric Gales is niet zomaar een goede gitarist: hij wordt bejubeld als een held op zes snaren door mensen die het kunnen weten, zoals Joe Bonamassa en Carlos Santana. Nadat hij op zijn vierde het instrument oppakte, leerde Gales van zijn oudere broers door Jimi Hendrix beïnvloede licks en nummers spelen. Hij zou een groot fan van de legendarische gitarist blijven en speelt nog steeds regelmatig eerbetonen. Maar daarnaast ontwikkelde hij ook zijn eigen, bluesy, stijl. Hij vormde de Eric Gales Band in 1991, met daarin zijn broer Eugene op bas. Ironisch genoeg zijn beide broers rechtshandig, maar spelen allebei hun instrument met links, en ondersteboven. Gales bracht zijn laatste album Middle Of The Road uit in 2017. Het is alweer zijn 15e en bevat bijdragen van gastartiesten zoals Gary Clark Jr. en Lauryn Hill.

Holland International Blues Festival 2019
Blues Village Grolloo (Drenthe)
vrijdag 14 en zaterdag 15 juni 2019

Vrijdag 14 juni 2019:
ZZ Top, Van Morrison, Jonny Lang, Curtis Salgado, Danielle Nicole

Zaterdag 15 juni 2019:
Lynyrd Skynyrd, Gary Clark Jr., St. Paul and The Broken Bones, Eric Gales, Delgres.

Meer informatie is te vinden op de website http://www.hollandinternationalbluesfestival.com/

Kaarten zijn te koop via Ticketmaster


Ook op Blues Magazine ...