Jeff Beck [Photography Marco van Rooijen]

PROGRAMMA HIBF 2018 COMPLEET

Met de bevestiging van Jeff Beck, The Marcus King Band, Joanna Connor en Joanne Shaw Taylor is het programma voor het Holland International Blues Festival compleet.

Een gitaarlegende komt naar Grolloo! Jeff Beck wordt beschouwd als een van de beste gitaristen ter wereld; hij stond op de vijfde plaats in Rolling Stone’s lijst van de ‘100 Greatest Guitarists of All Time’. In zijn lange carrière ontving Beck tot nu toe acht Grammy’s, werd hij maar liefst twee keer toegevoegd aan de Rock ’n Roll Hall of Fame en werkte hij met veel andere artiesten samen, van Mick Jagger tot Tina Turner en van Stevie Wonder tot Les Paul. Zijn laatste album was Live At The Hollywood Bowl uit 2017, waarop hij 50 jaar in de muziek viert.

Hij is nog maar 21 jaar oud, maar wordt nu al gezien als een van de grootste muzikale talenten binnen de blues. Schrijver, gitarist, zanger en bandleider Marcus King leverde met zijn The Marcus King Band al twee albums af: Soul Insight uit 2015 en The Marcus King Band uit 2016. Inmiddels verscheen ook een EP, Due North.

De plaats waar zangeres, componiste en gitaarwonder Joanna Connor opgroeide, Worcester, Massachusetts, staat niet bepaald bekend als een blues-hotspot. Toch was het daar dat ze de muziek ontdekte. In 2016 bracht ze Six String Stories uit, haar eerste album in twaalf jaar. Welkom terug aan de Queen of Blues/Rock Guitar!

De Britse bluesrock gitariste en -zangeres Joanne Shaw Taylor is al haar halve leven een bekende naam binnen de blues: ze werd ontdekt op haar 16e. Terwijl ze opgroeide in de Engelse streek Black Country werd ze geïnspireerd tot het spelen van de blues door muzikanten als Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix. Haar laatste album, Wild, verscheen in 2016.
Holland International Blues Festival Grolloo 2018

HOLLAND INTERNATIONAL BLUES FESTIVAL

Vrijdag 8 juni 2018:
Ringo Starr and his All Starr Band met Steve Lukather (Toto) gitaar, Gregg Rolie (Santana, Journey) keyboards, Graham Gouldman (10CC) bas, Colin Hay (Men at Work) gitaar, Warren Ham sax, toetsten, percussie en Gregg Bissonnette drums
Jeff Beck, Walter Trout, Joanna Connor, King Solomon Hicks.

Zaterdag 9 juni 2018:
Joe Bonamassa, Laurence Jones, The Marcus King Band, Joanne Shaw Taylor, Tommy Castro & The Painkillers.

Blues Village Grolloo
Meer info: www.hollandinternationalbluesfestival.com

Laurence Jones


Ook op Blues Magazine ...