Blues- en rockgitarist Jeff Beck uit Engeland is toegevoegd aan de line-up van het Holland International Blues Festival in Grolloo.
Beck speelt op vrijdagavond 8 juni. Op die dag staan ook ex-Beatle Ringo Starr and His All-Starr Band, King Solomon Hicks en Walter Trout geprogrammeerd.

Jeff Beck [Photography Marco van Rooijen]

Een gitaarlegende komt naar Grolloo! Jeff Beck wordt beschouwd als een van de beste gitaristen ter wereld; hij stond op de vijfde plaats in Rolling Stone’s lijst van de ‘100 Greatest Guitarists of All Time’. Vanaf het moment dat hij op zijn zesde Les Paul een elektrische gitaar hoorde bespelen op de radio, was zijn pad duidelijk. In zijn tienertijd leerde hij zichzelf spelen op een geleende gitaar en deed verwoede pogingen zijn eigen instrument te bouwen. Vrij snel daarna begon hij in bands te spelen en zijn gitaarspel te perfectioneren. In de jaren ’60 werd hij gevraagd als opvolger van Eric Clapton als leadgitarist van de legendarische band The Yardbirds, een positie die hij weer doorgaf aan Jimmy Page. Vervolgens richtte hij zijn eigen Jeff Beck Group op, met daarin ook Ron Wood en Rod Stewart. In zijn lange carrière ontving Beck tot nu toe acht Grammy’s, werd hij maar liefst twee keer toegevoegd aan de Rock ’n Roll Hall of Fame en werkte hij met veel andere artiesten samen, van Mick Jagger tot Tina Turner en van Stevie Wonder tot Les Paul. Zijn laatste album was Live At The Hollywood Bowl uit 2017, waarop hij 50 jaar in de muziek viert.
Holland International Blues Festival Grolloo 2018

HOLLAND INTERNATIONAL BLUES FESTIVAL

Vrijdag 8 juni 2018:
Ringo Starr and his All Starr Band met Steve Lukather (Toto) gitaar, Gregg Rolie (Santana, Journey) keyboards, Graham Gouldman (10CC) bas, Colin Hay (Men at Work) gitaar, Warren Ham sax, toetsten, percussie en Gregg Bissonnette drums
Jeff Beck, Walter Trout, Joanna Connor, King Solomon Hicks.

Zaterdag 9 juni 2018:
Joe Bonamassa, Laurence Jones, The Marcus King Band, Joanne Shaw Taylor, Tommy Castro & The Painkillers.

Blues Village Grolloo
Meer info: www.hollandinternationalbluesfestival.com

Lees ook :