Holland International Blues Festival 2017

holland international blues festival 2017 grolloo

PROGRAMMA HOLLAND INTERNATIONAL BLUES FESTIVAL BEKEND

De tweede editie van het Holland International Blues Festival in Grolloo vindt plaats op 9 en 10 juni. Vandaag maakt de organisatie het programma bekend.

Op vrijdag 9 juni treden Walter “Wolfman” Washington, Laurence Jones en gitaarvirtuoos Kenny Wayne Shepherd op. Met een hele rits Grammy nominaties, Billboard Music Awards, Blues Music Awards én het record voor het langs genoteerde album in de Billboard Blues Chart met Trouble Is… geldt Kenny Wayne Shepherd als één van de meest succesvolle Amerikaanse bluesrock artiesten sinds Stevie Ray Vaughan. Op een later moment zal nog een band aan het programma voor de vrijdag worden toegevoegd. Update 29 maart Met de bevestiging van Rival Sons op vrijdag is het programma van de tweede editie van Holland International Blues Festival compleet!

Het programma op zaterdag bestaat uit James Hunter, The Fabulous Thunderbirds en The Magpie Salute: de nieuwe band van Black Crowes gitarist Rich Robinson, aangevuld met zijn voormalige Crowes-collega’s, gitarist Marc Ford en bassist Sven Pipien en vier leden van zijn soloband.

Ook bevestigd op zaterdag zijn Vintage Trouble en afsluiter Gov’t Mule, bekend om haar indrukwekkende live reputatie. Ooit begonnen als een zijproject van The Allman Brothers Band door bandleden Warren Haynes en Allen Woody is Gov’t Mule (‘the Mule’, voor fans) gewoon altijd door blijven gaan, hoewel inmiddels zonder Woody. Vorig jaar verscheen nog een nieuw album, The Tel-Star Sessions.  De kaartverkoop voor het festival is reeds gestart.HOLLAND INTERNATIONAL BLUES FESTIVAL 2017

Vrijdag 9 juni:
Walter “Wolfman” Washington, Laurence Jones, Kenny Wayne Shepherd Band

Zaterdag 10 juni:
James Hunter, The Fabulous Thunderbirds, The Magpie Salute, Vintage Trouble, Gov’t Mule

Blues village Grolloo
Dagkaarten: € 45, excl. servicekosten. Weekendkaarten: € 75, excl. servicekosten. Meer info: www.hollandinternationalbluesfestival.com

Kaartverkoop via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

Walter Wolfman Washington is een van de coryfeeen uit de muziekscene van New Orleans. De zanger en gitarist was nog een tiener toen Lee Dorsey hem vroeg in zijn band te komen spelen. Daarna was hij twintig jaar lang vaqst lid van de groep van zanger Johnny Adams en werkte hij ook met zangeres Irma Thomas.

North Sea Jazz Festival 2016

Laurence Jones. Hij is nog maar 25 jaar, maar deelde al samen met Eric Burdon en Van Morrison het heilige podium van de Royal Alber Hall. Zijn bluesrock klinkt hard en stevig en roept soms een geluid op dat het midden houdt tussen Rory Gallagher en Jeff Healey.

Kenny Wayne Shepherd is niet meer weg te denken uit het blueslandschap.Met miljoenen verkochte albums en uitverkochte zalen over de hele wereld vormt de Amerikaanse snarenvirtuoos al ruim twintig jaar een begrip. Shepherd werd op jonge leeftijd hevig geinspireerd door Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan.

The James Hunter Six @ North Sea Jazz Festival 2016

James Hunter. Al dik tien jaar tourt James Hunter met zijn band de wereld rond met kokende performances dampend van de soul. Met zijn opvallend zwarte stemgeluid en vette grooves is het alsof hij Sam Cooke en Wilson Pickett laat herrijzen uit het hiernamaals. Ook op zijn vierde album Hold On! is de Britse soulman weer in topvorm.

The Fabulous Thunderbirds. Al ruim 40 jaar vormen The Fabulous Thunderbirds een begrip in de blueswereld. Hun stevige en onderscheidende geluid bevat naast blues ook invloeden uit cajun, rock en soul. De amerikaanse band toert nog steeds uitgebreid door de Verenigde Staten en Europa. Hoewel de band de bezetting in zijn lange bestaan regelmatig zag veranderen, bleef één bandlid altijd aanwezig: zanger en mondharmonicaspeler Kim Wilson.

The Magpie Salute. Fans van The Black Crowes kunnen met de gloednieuwe band The Magpie Salute hun hart ophalen. Dit kersverse muziekavontuur begon tijdens een studiosessie in het New Yorkse Woodstock, waar gitarist Rich Robinson en zijn Crowes maatje Sven Pipien aan het werk waren. Puur voor de lol nodigde Robinson na enige tijd de andere Crowes leden Marc Ford en Eddie Harsch uit. Tijdens die sessie bleek dat het vuur nog steeds aanwezig was…

Vintage Trouble @ North Sea Jazz Festival 2016

Vintage Trouble. Vintage Trouble wordt in 2010 opgericht in Los Angeles, maar als je niet beter zou weten, zou je zo geloven dat ze uit de jaren zestig komen. Volgens Lenny Kravitz doet de live beleving van de band denken aan het legendarische Monterey Pop Festival uit 1967. En dat is niet zo raar, want het viertal laveert van smerig scheurende bluesrock zoals die van Jimi Hendrix, naar rauwe ingetogen soul a la Otis Redding.

Gov't Mule (Warren Haynes)

Gov’t Mule. Als een groep bekend staat om hun indrukwekkende livereputatie, dan is het wel de Amerikaanse southern bluesrock formatie Gov’t Mule. De band begon in 1994 als een hobby project van gitarist Warren Haynes en bassist Allen Woody, bekend van de legendarische groep The Allman Brothers Band, maar groeide uit tot een icoon van de Amerikaanse jamrock scene.

Holland International Blues Festival 2017 – Programma

Holland International Blues Festival 2017 Programma

13 Comments

 1. Carlo 10 maart 2017 om 14:26 - Antwoorden

  Gov’t Mule en Magpie Salute, geweldig!!!

 2. Henk 10 maart 2017 om 16:14 - Antwoorden

  Zulke namen in Grolloo, daar moet je trots op zijn, maar is het desondanks gek dat ik toch een beetje teleurgesteld ben? Geen Guy, geen Quinn of noem maar op. Staan wel in een zelfde gehucht in Noorwegen later dit jaar. Of zijn er misschien een paar kandidaten geprobeerd en is het uiteindelijk niet gelukt?

 3. grand daddy 10 maart 2017 om 16:49 - Antwoorden

  Wederom zeer teleurstellend te noemen. Kenny Wayne Shepherd is de grote trekker voor de vrijdag, maar de echte (donkere) Chicago Blues ontbreekt, Benieuwd wat de mensen er van vinden die al weken een kaartje in huis hadden.

 4. the rock 10 maart 2017 om 17:09 - Antwoorden

  ik vind het wel een great line-up en op vrijdagavond als afsluiter liefst een vrouw als ,katherina king Susanna vega of anne erin clark

  • grand daddy 11 maart 2017 om 10:50 - Antwoorden

   Dat is dan wel weer leuk. De een vind het teleurstellend, de ander vind het een great line-up.
   Smaken verschillen zo zie je maar weer. Ben wel benieuwd of het wederom uitverkocht raakt.

 5. Ralf 12 maart 2017 om 20:41 - Antwoorden

  mooie line up! Simo op vrijdag erbij en het feest is compleet.

 6. Frans Heiligers 14 maart 2017 om 20:41 - Antwoorden

  Mij lijkt er niets mis met deze line-up. Wellicht kan de Eric Gales Band dat gat op de vrijdagavond opvullen, dan is het leuke mix.

 7. Patrick 16 maart 2017 om 07:58 - Antwoorden

  Dus wederom niet de moeite waard,.

 8. carla 16 maart 2017 om 10:09 - Antwoorden

  we hebben in ons land nog zoveel (relatief onbekende) goede bands…

 9. Danny De Man 16 maart 2017 om 15:59 - Antwoorden

  Low Society uit Memphis zou hier zeker niet misstaan , misschien volgend jaar , wie weet ?

 10. Geert 30 maart 2017 om 18:59 - Antwoorden

  Tsja. Jammer.
  Helaas al kaarten gekocht, dus die gaan in de verkoop.

 11. Rob Masdorp 11 juni 2017 om 10:12 - Antwoorden

  Ik had van het jaar graag aanwezig geweest, tsja, plicht kwam ertussen.
  Als volgend jaar de Danielle Nicole Band komt, trekt plicht aan het kortste eind.
  Dan ga ik door roeien en ruiten.

 12. Henk 11 juni 2017 om 20:59 - Antwoorden

  Ik kon helaas alleen vrijdag, maar die was dan ook wel van een onwaarschijnlijk hoog niveau. ik zag Laurence Jones anderhalf jaar geleden al bij cafe Hofsteenge samen met Samantha Fish die toe duidelijk een maatje te groot voor Laurence was. Maar wat is die jongen vocaal gegroeid zeg. Fantastisch om te zien. I.t.t. de vrijdag van vorig jaar was het nu wel echte blues op de vrijdag. Alleen de Rival Sons waren op het randje, maar wel heerlijk. Die Kenny Wayne Shepherd, wat een op en top professional. Waar Joe Bonamassa soleert om het soleren daar stelt Shepherd elke noot in dienst van de song en technisch komt hij steeds dichter in de buurt van zijn voorbeeld SRV. En dan heb ik ook nog eens mijn grote held Buddy Guy in levende lijve gezien. Wat wil je nog meer. Hij nam wel wat prompt afscheid, maar het kon me niks schelen. Fantastisch, wat een avond. Ik hoop dat de zaterdag net zo mooi is geweest.

We horen graag je mening! Voeg reactie toe