BUDDY GUY NAAR BLUES VILLAGE GROLLOO

Vrijdag 9 juni komt Buddy Guy, één van de belangrijkste grondleggers van de hedendaagse blues naar Grolloo voor een optreden op het Holland International Blues Festival. Met de bevestiging van deze headliner is het programma van de tweede editie compleet.

Buddy Guy

Bluesgitarist en -zanger Buddy Guy, geboren in 1936, is een icoon uit de bluesscene van Chicago en beïnvloedde veel bekende gitaristen, zoals Eric Clapton, Jimi Hendrix, Jimmy Page, Keith Richards, Jeff Beck, Stevie Ray Vaughan en John Mayer. Hij staat dan ook hoog in de top 100 meest invloedrijke gitaristen aller tijden van Rolling Stone magazine.

In 2005 werd Guy opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en in 2014 in de Musicians Hall of Fame. Ook werd hij in 2015 onderscheiden met Grammy Lifetime Achievement Award. In datzelfde jaar verscheen ook zijn laatste album Born To Play Guitar, waarvoor hij in 2016 een Grammy Award voor beste blues album kreeg.

Eerder werd voor deze dag al de komst van Walter “Wolfman” Washington, Laurence Jones, Rival Sons en Kenny Wayne Shepherd Band bekendgemaakt.

Op zaterdag 10 juni maken James Hunter, The Fabulous Thunderbirds, The Magpie Salute, Vintage Trouble en Gov’t Mule hun opwachting in Grolloo.

De kaartverkoop voor het festival is reeds gestart.

HOLLAND INTERNATIONAL BLUES FESTIVAL

Vrijdag 9 juni: Walter “Wolfman” Washington, Laurence Jones, Rival Sons, Kenny Wayne Shepherd Band, Buddy Guy
Zaterdag 10 juni: James Hunter, The Fabulous Thunderbirds, The Magpie Salute, Vintage Trouble, Gov’t Mule

Blues village Grolloo
Dagkaarten: € 45, excl. servicekosten. Weekendkaarten: € 75, excl. servicekosten.

Meer info: www.hollandinternationalbluesfestival.com


Ook op Blues Magazine ...