Holland International Blues Festival

Holland International Blues Festival 2016

Bonnie Raitt publiekstrekker op nieuw bluesfestival in Nederland

Superster Bonnie Raitt is de grote publiekstrekker tijdens het eerste Holland International Blues Festival op 3 en 4 juni 2016. Op het in ‘Woodstock-sfeer’ aangeklede festivalterrein van het Drentse Grolloo komen artiesten en liefhebbers komend voorjaar samen voor dit tweedaagse evenement dat geheel in het teken zal staan van de bluesmuziek. Volgens mede-organisator en bluesliefhebber Johan Derksen werd het hoog tijd voor een festival als Holland International Blues Festival: “Dit is toch wel het verschil tussen een bak herrie en echte muziek.”

Bonnie Raitt

Johan Derksen en de organisatoren hebben naast Bonnie Raitt inmiddels ook Beth Hart, Jools Holland, Ana Popovic,  Jimmie Vaughan, JJ Grey en Robert Randolph voor het festival vastgelegd.

Derksen: “We willen het hele evenement de sfeer laten uitademen van Woodstock. Maar dan met betere faciliteiten natuurlijk. Het festivalterrein van Grolloo is daarvoor een ideale locatie. Bluesmuziek is voor mij genieten. In een passende omgeving met gelijkgestemde zielen. En natuurlijk hoop ik dat er straks op het podium leuke, spontane dingen gebeuren. Jools Holland bijvoorbeeld, is gek op jammen en improviseren en de blues leent zich daar natuurlijk perfect voor.”

Voor de fans van Bonnie Raitt is het festival een unieke mogelijkheid deze 10-voudig Grammy-winnares live te zien optreden. De zangeres zal verder geen optredens in ons land verzorgen en zal op de tweede dag van het festival te zien zijn.

De voorverkoop start op vrijdag 20 november om 10.00 uur. De ticketprijs (via Ticketmaster) is 45 euro voor één dag en 75 euro voor wie beide dagen aanwezig wil zijn. Voor de mensen die willen blijven slapen zijn er vele campings in de buurt van het festivalterrein. Grolloo wordt hiermee de Blues Village van Nederland. Meer informatie is te vinden op de website http://www.hollandinternationalbluesfestival.com/

Update 15 feb. 2016
Tedeschi Trucks Band toegevoegd aan line-up Holland International Blues Festival

Update 17 mei 2016
Optreden Jimmie Vaughan gecancelled. Ter vervanging is nu Supersonic Blues Machine, feat. Billy Gibbons, Walter Trout and Robben Ford toegevoegd aan line-up!

blues-village-grolloo

Ana Popovic

JJ Grey & Mofro

Jimmie Vaughan ft Lou Ann Barton

Beth Hart


Ook op Blues Magazine ...