Holland International Blues Festival

Persbericht

Holland International Blues Festival 2016

TEDESCHI TRUCKS BAND TOEGEVOEGD AAN LINE UP

Tedeschi Trucks Band is toegevoegd aan de line-up van het eerste Holland International Blues Festival op 3 en 4 juni aanstaande in Grolloo. Naast superster Bonnie Raitt is dit de tweede Grammy-winnende act op het festival. Mede-organisator en bluesliefhebber Johan Derksen: “We willen het festivalterrein van het Drentse Grolloo twee dagen lang omtoveren tot Blues Village.”

De organisatoren hadden eerder naast deze twee top-acts voor het festival ook al Beth Hart, Ana Popovic, Jimmie Vaughan, JJ Grey & Mofro, Robert Randolph en Jools Holland met zijn ‘special guests’ Pauline Black & Arthur ‘Gaps’ Hendrickson from The Selecter vastgelegd. De line-up werd deze week gecomplementeerd met de Grammy onderscheiden Tedeschi Trucks Band. Deze 12-koppige formatie, onder aanvoering van zangeres Susan Tedeschi en topgitarist Derek Trucks, wordt wereldwijd gezien als één van de toonaangevende blues rockbands van dit moment.

Tedeschi Trucks Band by Nineke Loedeman

Derksen: “We willen het hele evenement de sfeer laten uitademen van Woodstock. Maar dan met betere faciliteiten natuurlijk. Het festivalterrein van Grolloo is daarvoor een ideale locatie. Bluesmuziek is voor mij genieten. In een passende omgeving met gelijkgestemde zielen. En natuurlijk hoop ik dat er straks op het podium leuke, spontane dingen gebeuren. Jools Holland bijvoorbeeld, is gek op jammen en improviseren en blues leent zich daar natuurlijk perfect voor.”

Voor de fans van Bonnie Raitt is het festival een unieke mogelijkheid deze 10-voudig Grammy-winnares live te zien optreden. De zangeres zal verder geen optredens in ons land verzorgen en zal op de tweede dag van het festival te zien zijn.

De ticketprijs (via Ticketmaster) is 45 euro voor één dag en 75 euro voor wie beide dagen aanwezig wil zijn. Meer informatie is te vinden op de website http://www.hollandinternationalbluesfestival.com/

Holland International Blues Festival


Ook op Blues Magazine ...