Persbericht

Uriah Heep

Geslaagd Highlandsfestival 2012

Organisatie tevreden over de sfeer en opkomst festival

Een prima sfeer, verrassende bands en oude bekenden op het Highlandsfestival 2012. Het tweedaagse festival is in alle opzichten bijzonder goed verlopen. De organisatie kijkt met plezier terug op twee prachtige dagen en is erg tevreden over deze 4e editie van het festival. De bezoekersaantallen worden geschat op ruim 4000 mensen op beide dagen. De enthousiaste reacties van bezoekers geven weer dat het festival met recht een succes genoemd mag worden.

Vrijdagavond sloot het festival de eerste dag af met een optreden van Uriah Heep die de sterren van de hemel speelde en het publiek meenam naar vroeger. Zelfs werd hier en daar een nostalgisch traantje weggepinkt door generatie van 45+ onder het publiek. Jongeren daarentegen werden verrast door de energie van de ‘oude rockers’. De tweede dag begon direct goed met een pak zonneschijn en vroege bezoekers die Flavium als opening wilden zien.

Uriah Heep

En het belangrijkste: de zwoele bluesklanken schalmden door de lucht. Verrassende optredens van verschillende artiesten boden het groot aantal bezoekers een onvergetelijk festival! King of the World gonsde als ‘de belofte’ van het festival over het terrein. De band van Erwin Jawa gaf onvervalste blues aan het publiek, die direct in de stemming raakte. Ook was er publieke bewondering voor de 15-jarige Demira Jansen die op het grote podium het festival opende. Op de tweede dag gooide Khalif Wailin’ Walther hoge ogen met zijn optreden. De Amerikaanse zanger genoot zichtbaar op het kleine podium van het publiek. Maar ook de nog relatief onbekende Ryan McGarvey werd met groot enthousiasme door het toegestroomde publiek ontvangen. In het VIP-dorp werden gasten niet alleen voorzien van een overheerlijke dis, maar ook van intieme en indrukwekkende optredens, van bijvoorbeeld Ian Parker en de energieke band Mason Rack. Grote namen zoals Wishbone Ash en Mother’s Finest stonden voor later op de avond nog op het hoofdpodium-programma.

Mason Rack Band

De weersvoorspelling was aanvankelijk vrij somber, maar in de loop van vrijdag klaarde het behoorlijk op. Door de kou en de muziek van vrijdagavond, danste het publiek zich warm op de muziek. Zaterdag brak de zon definitief door. De rijke keuzemogelijkheden aan eten en vermaak maakte het festival tot precies dat wat het Highlandsfestival voor ogen heeft: muziek, van bekende artiesten maar zeker ook de onbekende muziekpareltjes, en heerlijk eten en drinken! Bij elkaar een prima sfeer.
De organisatie kijkt terug op een succesvolle editie en is tevreden. Willem Verhoef, zakelijk leider; ‘Als je het publiek zo ziet genieten, dan weet je dat het goed is geweest! We zijn erg tevreden met het bezoekersaantal en hoe de hele organisatie is verlopen. Niet in de laatste plaats hebben we dat te danken aan onze 250 vrijwilligers die geholpen hebben het festival tot dit succes te maken! We zijn nog niet helemaal klaar met tellen, maar voorlopig schatten we de bezoekersaantallen op ruim 4000 mensen. De uitdrukking ‘de sfeer zat er goed in’ is op deze editie van het Highlandsfestival volop van toepassing, bij alle 4000!’

Mother's Finest

Het festivalverslag en fotoalbum volgen een dezer dagen op BluesMagazine.nl !


Ook op Blues Magazine ...