Highlands Festival (logo)

Persbericht

Het Highlands Blues & Rock Festival opent dit jaar voor het eerst haar poorten. Blueslegende Buddy Guy, gitaarvirtuoos Sonny Landreth, singersongwriter Ilena Barnes en de Britse rootsrocker Ian Parker komen op 16 mei 2009 naar Amersfoort. Highlands gaat voor het beste dat de wereld van blues en rock heeft te bieden. Binnenkort worden de overige topacts bekend gemaakt.

Een smaakvol programma
Het programma is met zorg en smaak samengesteld, grote namen worden afgewisseld met acts die aan het begin staan van een beloftevolle carrière. De programmering is speciaal afgestemd op liefhebbers van blues en betere rockmuziek. De acts, acht in totaal, zijn representatief voor het heden, verleden en de toekomst van de blues en rock. De hoofdacts komen uit het buitenland, maar ook de vaderlandse blues-rockscene is vertegenwoordigd. Highlands geeft alvast vier namen vrij.

Buddy Guy (press)

Buddy Guy (1936) is een van de laatste nog levende vertegenwoordigers van de oorspronkelijke bluesmannen uit Chicago. Guy was een voorbeeld voor Jimi Hendrix en een inspiratiebron voor Britse bluesbleekneuzen als the Rolling Stones, Jimmy Page en Eric Clapton. Tot de vele hoogtepunten in de lange loopbaan van de
bevlogen zanger en bezeten gitarist horen songs als First Time I met The Blues, Damn Right I Got The Blues en Stone Crazy.

Sonny Landreth (press)

Sonny Landreth wordt algemeen beschouwd als de beste slide-gitarist van zijn generatie. Sonny is te horen op albums van John Mayall, Little Feat, Bonnie Raitt, John Hiatt en Mark Knopfler, en vaste gast op de Crossroads Guitar Festivals van collega Clapton. De uit Louisiana afkomstige roots-rocker heeft inmiddels een tiental albums op zijn naam staan.

Ilene Barnes (press)

Ilena Barnes is een Amerikaanse singer-songwriter van Afrikaanse, Indiaanse en Ierse afkomst die aan de vooravond staat van een internationale doorbraak. Haar stem doet denken aan Tracy Chapman, haar stijl aan Ben Harper en haar voordracht aan Nina Simone, maar de boomlange zangeres is aan niemand schatplichtig en imponeert geheel op eigen kracht.

Ian Parker (press)

Ian Parker is een Engelse zanger-gitarist die wat zijn gitaarspel betreft binnen de blues valt, maar zich als tekstdichter makkelijk meten kan met zijn literaire vakbroeders uit het singer-songwritergilde. Ian is bekend in Engeland en beroemd in Duitsland. In Nederland heeft hij al voldoende fans om zijn albums in de charts te doen belanden en middelgrote zalen tot aan de nok toe te vullen.

Een droom van muziekliefhebbers
Het nieuwe blues en rock festival is geboren in het brein van vier bluesfanaten die hardop droomden over hun ideale festival. Dat kwartet is inmiddels uitgegroeid tot enige tientallen muziekliefhebbers, die hun kwaliteiten inzetten om die muzikale dromen te realiseren.

Bovendien steunen zo’n twintig bedrijven, waaronder Double 2, het media bedrijf van Jan Douwe Kroeske het Highlands Festival met raad en daad. Doorgewinterde festivalorganisatoren, decorontwerpers en geluidstechnici concretiseren de plannen.
Tekstschrijvers, grafisch ontwerpers en accountants zorgen vanuit hun specialismen voor de randvoorwaarden. Het festival kent inmiddels bijna tweehonderd vrienden die allen muziekliefhebbers zijn en het festival een warm hart toedragen.

Een lekker festival
Het muziekfeest is er speciaal voor de fans van blues en rockmuziek die naast goede muziek dit ook willen beleven en een comfortabele ambiance met vele faciliteiten om optimaal te genieten. Dus naast genieten van lekkere muziek kan de bezoeker smakelijk eten en drinken, waarbij de catering tot in de puntjes is geregeld. Dat betekent een perfecte cappuccino, keuze uit verschillende bieren in de diverse cafés, een ruime keuze aan de dinertafel en een goede wijnkaart. Dit alles uiteraard tegen redelijke prijzen.

Uitgekiend vermaak
Naast blues en rock toppers voorziet Highlands in leuke theateracts op de momenten dat er op het podium driftig wordt omgeplugd. En kan de bezoeker uitgebreid shoppen in de festivalwinkeltjes waar hij eindelijk die zeldzame LP op de kop kan tikken of die CD die hij nog niet had. Al met al een compleet en gevarieerd programma.

Festivaltijgers met droge voeten
Het Highlands Blues & Rock festival is er voor een breed publiek die naast goede muziek ook zoeken naar comfort, een gezellig onderonsje en genieten van een uniek festivalterrein. Om die reden is het festivalterrein voorzien van alle mogelijke gemakken, zoals voldoende zitruimte om tijdens of tussen de optredens op adem te komen. Het terrein is zo ingericht dat de bezoekers, in geval van neerslag droog blijven en de schoenen moddervrij. Highlands zorgt voor een intieme sfeer waar alle bezoekers, jong en oud, welkom zijn en zich welkom voelen.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor het Highlands Festival wordt verzorgd door Ticket Service Nederland (www.ticketservice.nl) en start op zaterdag 7 februari. Voor meer informatie en het laatste nieuws kijk op de website www.highlandsfestival.nl.


Ook te lezen op Blues Magazine ...