sessionfacebook

Het bloeit en bruist in Qbus: De Highlights van Oktober

Woensdag 19 oktober:
SESSION AMERICANA (usa)
Session Americana is a rock band in a tea cup, or possibly a folk band in a whiskey bottle. Zo begint een omschrijving van deze vriendenband. Ze komen uit het Amerikaanse Boston en omgeving en toeren twee weken in West-Europa. Voor dit collectief van zes talentvolle muzikanten maakt het niet uit waar ze speelruimte hebben, rond de tafel, aan de bar of op een terras, zelfs op zolder. Overal creëren ze dat eigen sfeertje dat regelmatig eindigt in een feestje, met of zonder microfoon(s).

Tijdloze muziek door ouwe rotten, bijna allemaal singer-songwriter en multi-instrumentalist. Een van-alles-en-nog-wat-instrumentenpakhuis. Well folks, come and see the show!

Dinsdag 25 oktober:
Fraai dubbeloptreden van de MULLIGAN BROTHERS en HOLLIS BROWN
Let op: vervroegde aanvangstijd: 20.30 uur!!!

hollis-brown

MULLIGAN BROTHERS (usa)
Altcountry en bluesy folk met close harmony vocals, vergelijkingen met Mumford and Sons zijn heel snel gemaakt. The Mulligan Brothers heten weliswaar geen van allen Mulligan en familie zijn ze ook al niet, maar dit doet natuurlijk helemaal niets af aan de schitterende, melancholische en intieme songs die ze op hun twee albums hebben laten horen.

HOLLIS BROWN (usa)
Het New Yorkse Hollis Brown laat er geen gras over groeien. De eerste zin in de onesheet luidt: “Hollis Brown is an American Band.” Maar dat had de liefhebber zelfs eerder door: De band is immers vernoemd naar Dylan-classic The Ballad Of Hollis Brown. Daarmee verraadt de band klaarblijkelijk het vertrouwde oogmerk: uit de klei getrokken rootsrock van de bovenste plank. Schimmen van Creedence, Buffalo Springfield, CSN, Lynyrd Skynyrd en Jackson Browne komen allemaal voorbij in het ontwapenend mooie album 3 Shots. De Qbus dobbert vanavond dan ook genoegzaam op de loepzuivere samenzang, volmaakte melodieën en gepeperde gitaarsolo’s uit het heilige vuur. Toffe peer, die Hollis Brown.

Qbus
Middelstegracht 123, Leiden
www.muziekhuis.nl
reserveren/info: 06 42 96 71 77


Ook op Blues Magazine ...