cuby-blizzards-museum-tentoonstelling-harry-muskee

‘Harry Muskee leer je kennen door naar zijn muziek te luisteren’

De opening van ‘zijn’ museum, op 1 juni 2011, heeft Harry Muskee nog meegemaakt. Op 26 september van dat jaar overleed hij op 70-jarige leeftijd. Daarna zijn er heel veel woorden aan hem gewijd maar zijn muziek klonk niet meer vanaf de bühne. En voor de muziek leefde hij, de blues was zijn muziek en zijn leven. Daarom staan de teksten van Harry Muskee centraal in de nieuwe tentoonstelling ” Harry Muskee: The singer and the songs ” in het C+B Museum.

Originele teksten, met doorhalingen en al, met de pen geschreven, getypt op schrijfmachines of op computers vormen het decor bij de tentoonstelling. Opnameapparatuur waarop de eerste probeersels werden geregistreerd en instrumenten waarop de eerste akkoorden werden aangeslagen.


En video-interviews met de mensen die de muziek maakten bij Muskee’s teksten of anderszins nauw betrokken waren bij het ontstaan van Harry’s songs. Arie Reinders uit Grolloo die precies kan vertellen waar Just for fun over gaat of Rudy Leukfeldt die met Muskee op vakantie ging naar Italië waar Lavorare stanca ontstond. Alle gitaristen waar Harry Muskee mee gewerkt heeft vertellen over het ontstaan van nummers als Window of my eyes, The Legend, Victor en Warning from the ice. Eelco Gelling, Bernhard Reinke, Paul Smeenk en Erwin Java. 

Langs de Voorstreek staan weer nieuwe foto’s waarin Harry ‘Cuby’ Muskee centraal staat.


De tentoonstelling wordt op 28 april om 15.00 uur bij het C+B Museum, Voorstreek 4 in Grolloo geopend door drummer Hans la Faille. Hij heeft jarenlang gespeeld met Harry Muskee. Egbert Meyers speelt bij de opening het door hem speciaal voor Harry Muskee geschreven nummer Song for the legend. De opening is alleen voor genodigden, maar vanaf 29 april is de tentoonstelling voor het publiek geopend.


De toegang bedraagt € 7,50. Kinderen beneden de 12 jaar hebben gratis entree. Vrienden van het C+B Museum hebben op vertoon van hun Vriendenpas € 2,00 korting op de toegangsprijs.


Bijzonder aantrekkelijk is het aanbod van een combinatiekaart voor de tentoonstelling Window of my eyes in het Drents Museum en de expositie over Harry Muskee in het C+B Museum. Deze combinatiekaart kost slechts € 12,50. Deze aanbieding geldt t/m 5 juni en is alleen in Grolloo te verkrijgen.


Voor verdere informatie: www.cubymuseumgrolloo.nl


Ook op Blues Magazine ...