Harlem Lake: 1e platencontract! En nieuwe muziek

Rock ‘n Soul band Harlem Lake brengt op 5 april de nieuwe single ‘The Thought Of You’ uit, en laat hun gevoelige Americana kant zien. De single bereidt ons voor op het veelzijdige nieuwe studioalbum van de jonge Hollanders: The Mirrored Mask. Al eerder verschenen ‘Fooled Again’, een upbeat country-blues, en ‘Carry On’, die de stevige moderne kant van het album vertegenwoordigt. De ‘The Thought Of You’ klinkt intiem, voornamelijk door de warme gitaarklanken en oprechte beleving van de zangeres.

Harlem Lake - The Thought Of You (albumhoes foto)

Het nummer beschrijft de angst en pijn van het beëindigen van een liefdesrelatie en weerspiegelt een innerlijke strijd; je wilt de persoon waar je zo veel van houdt geen pijn doen, maar weet ook dat dit onvermijdelijk is. Het is herkenbaar voor degenen die worstelen met de angst voor het loslaten. Maar ook voor degenen die het moeilijk vinden om hun kwetsbaarheid te tonen en vluchten wanneer de liefde te dichtbij komt.

‘The Thought Of You’ is het kortste lied op het nieuwe album en heeft een ongebruikelijke liedstructuur, eindigend met de bridge, waar dan ook de clue ligt: “How am I supposed to tell you, I gotta break your heart again?” Naarmate het lied vordert, vecht vocalist Janne Timmer steeds meer tegen haar tranen. Haar performance wordt ondersteund door het gelaagde arrangement, met onder andere de unieke klank van de Mellotron, een bijzonder instrument dat veel werd gebruikt door rockbands uit de jaren ’70.

Luisterlink: https://orcd.co/harlemlakethethoughtofyou

Zowel ‘The Mirrored Mask’ als het vorige album ‘A Fool’s Paradise’ verkennen de complexiteit van het ‘mens zijn’, en hoe we ons verhouden tot de wereld vol oppervlakkigheden en uiterlijke schijn. Harlem Lake staat voor ‘jezelf mogen zijn’ in een wereld waarin veel mensen zich anders voordoen en hierin zichzelf en elkaar lijken te verliezen. Door zich kwetsbaar op te stellen over hun eigen ervaringen en de ups en downs in het leven, wil Harlem Lake de luisteraar de erkenning en ruimte geven om ook dichterbij zichzelf te komen. De boodschap van de band bedraagt dan ook: enkel door je diepste emoties te delen, kunnen we echt met elkaar verbinden. En dat is precies wat Harlem Lake doet met ‘The Thought Of You’.

The Mirrored Mask Tourdates NL

In april trapt Harlem Lake af met de start van hun The Mirrored Mask tour door Europa waarbij ze jullie alvast trakteren op gloednieuw materiaal. Dat wordt een feestje! En dit brengt ons bij het volgende punt, want hou je vast, er is meer…

Dus, een nieuw album, een EU tour, wat gaat er nu nog meer gebeuren?

Harlem Lake gaat een releaseparty plannen (de exacte datum volgt nog) gevolgd door een clubtour, in samenwerking met Arrow Classic Rock. MAAR om jou als trouwe fan alvast te trakteren, kun je het album vanaf 12 april fysiek verkrijgen bij een van hun shows (denk aan Breda Jazz en Ribs & Blues Raalte in mei)! Ook worden de cd en het vinyl verspreid over de muziekwinkels. Hiermee willen zij het belang van fysieke muziek voor de industrie benadrukken en degenen belonen die bereid zijn de muziek actief te ondersteunen.

06.04. NL – Ridderkerk, Bluezy Blues Festival
10.05. NL – Breda Jazz Festival
19.05. NL – Raalte, Ribs & Blues
28.06. NL – Eersel, Music on Payday
13.07. NL – Dedemsvaart, Strawberry Fields

Credits

Produced by Dave Warmerdam
Mixed by Guido Aalbers
Engineered by Guido Aalbers

Janne Timmer – Lead Vocals
Dave Warmerdam – Keyboard
Sonny van den Berg – Guitar
Kjelt Ostendorf – Bass
Benjamin Corbijn – Drums

Website: https://harlemlake.com/


Ook op Blues Magazine ...