NIEUWE CONCERTLOCATIE IN HAARLEM

DE BESTE BLUESARTIESTEN VAN INTERNATIONALE ALLURE

haarlemse blues club

Graag informeren wij u over een nieuwe concertlocatie in Haarlem: De Haarlemse Blues Club. Wij organiseren minimaal één keer per maand een concert, doorgaans m.u.v. juli en augustus. We presenteren zoveel mogelijk internationale – vooral Amerikaanse – blues- en rootsartiesten van hoog niveau. Door ons uitgebreide netwerk weten we zowel gevestigde namen als aanstormend talent naar Haarlem te halen.

In het theater van een TV-bekendheid

De concerten worden georganiseerd in het theater van de van TV bekende Hakim Traïdia (o.a. Sesamstraat, NTR): Circus Hakim. De sfeer houdt het midden tussen een theater en een club; met meer dan voldoende clubgevoel om het laagdrempelig en knus te houden.

De capaciteit van Circus Hakim is 135 mensen (waarvan ongeveer 100 zittend). Kaarten kunnen zowel online als aan de deur worden gekocht. De drankprijzen zijn zeer schappelijk.

Er is volop gratis parkeergelegenheid voor de deur voor zowel auto’s als fietsen. Het hek gaat open via een sensor (doorrijden tot vlak voor het hek). Ook is de locatie in nog geen 15 minuten lopen eenvoudig te bereiken vanaf Haarlem Station.

Totstandkoming

Tot begin 2017 was er de North Sea Jazz Club. Zij brachten ook veel grote namen uit de blueswereld naar onze regio. Zoals u wellicht weet is deze fantastische club inmiddels opgehouden te bestaan door faillissement. De Haarlemse Blues Club zet – zonder dat ze gelieerd is aan de North Sea Jazz Club – een programmering op hetzelfde niveau voort en biedt een fijne avond uit aan liefhebbers van Amerikaanse blues- en rootsmuziek die waarschijnlijk een dergelijke plek in de omgeving gemist hebben.

Komende edities Haarlemse Blues Club

7 januari 2019
Nieuwjaarsreceptie 2019 | Start Hoochie Coochie Tour

11 januari 2019
Jose Ramirez (Costa Rica) & Thomas Toussaint Band

17 januari 2019
Blues sessie bij Hart o.l.v. Thomas Toussaint | Special guest Jose Ramirez (Costa Rica)

14 februari 2019
Blues sessie bij Hart o.l.v. Thomas Toussaint | Special Guest Little Steve

15 februari 2019
Nathan James Quartet (USA/NL)

23 februari 2019
Van Bergen & Toussaint Duo | The Wolfhound Irish Bar & Kitchen

17 maart 2019
Johnny Rawls (USA)

21 maart 2019
Blues sessie bij Hart o.l.v. Thomas Toussaint & Special Guest Robbert Fossen

11 april 2019
Blues sessie bij Hart o.l.v. Thomas Toussaint & Special Guest Hein Meijer a.k.a. Little Boogie Boy

13 april 2019
Shawn Holt & the Teardrops (USA)

Organisatoren van Haarlemse Blues Club

Thomas Toussaint
Thomas is bluesmuzikant (zanger, harmonicaspeler) met een ondernemersgeest die al een tijdje aan de weg timmert. Hij heeft al een Dutch Blues Award als Beste Harmonicaspeler van Nederland op zijn naam staan en in 2017 was hij met zijn band nog te bewonderen op het hoofdpodium van Haarlem Jazz op de Grote Markt op zaterdagavond. Thomas kreeg al vroeg de kans om een aantal zwaargewichten uit de Chicago Blues op harmoncia te begeleiden zoals Tail Dragger, Willie Buck en John Primer. Hij kent Hakim al van kinds af aan, daar waar hij op de basisschool in de klas zat met dienst neef en nicht. Thomas startte het initiatief om concerten te organiseren in Circus Hakim en riep daarvoor zijn maatje Robbert aan boord.

Robbert Fossen
Robbert is tevens bluesmuzikant (zanger, gitarist) met inmiddels een behoorlijke staat van dienst. Hij begeleidde al diverse Amerikaanse artiesten tijdens Europese tournees en organiseerde in de vroege jaren ’00 al een paar concerten in Haarlem. Robbert heeft al meerdere Dutch Blues Awards op zijn naam waaronder Beste Blueszanger van Nederland en Beste Blues Band van Nederland en wist tot op heden als enige Nederlander de finale te halen van de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis, alwaar hij Nederland al tweemaal vertegenwoordigde na het winnen van de Dutch Blues Challenge.

Praktische informatie

Website: https://www.haarlemsebluesclub.nl
Adres: Korte Verspronckweg 7-9
Postcode: 2023 BS Haarlem
Ticketshop: https://bit.ly/2C8LsK9