Gwyn Ashton – “Two Man Blues Army”
Label: Fab Tone Records
Formaat: CD
Datum release: 2009

Gwyn-Ashton_Two-Man-Blues-Army

Een geboren Welshman die naar Australië vertrekt en zich inmiddels heeft gevestigd in Engeland. “Two Man Blues Army” is alweer de 5de release die de man op zijn naam zet.
Kenmerkend voor deze gitarist is een combinatie van de sound die we ook van Rory Gallagher en Eric Sardinas kennen. Wel is de slide behoorlijk dominant aanwezig.
Daarnaast heeft hij vrijwel alle CD’s opgenomen met een steeds verschillende bezetting als ondersteuning. Dit keer heeft hij slechts drummer Kev Hickman aan zijn zijde. Als bluesrocker maakt Gwyn Ashton altijd ruimte voor een aantal songs in de traditie van Robert Johnson al dan niet gecoverd. Deze laatste release zou je dan ook als een samensmelting van al zijn voorgaande werk kunnen zien. Een gave bluesrock schijf met een snufje traditionele blues.

De eerste track is een stevige instrumentale opener. De twee nummers die hier op volgen zijn lekkere zeer toegankelijke die ook de gemiddelde muziekliefhebbers prima tot zich kan nemen. De cover ‘Cross Road Blues’ is erg stevig neergezet, niettemin aandacht voor de roots van de blues. In ‘Mad Dog’ horen we ondanks een likje country weer de harde kant van Ashton. Het funky achtige ‘Outside Woman Blues’ zal herkend worden door Cream kenners.
Vervolgens een traditionele blues met ‘Junior Got A Blade’. In ‘False Accusations’ horen we rockabilly tonen om vervolgens met af te sluiten met de schitterende tracks 10 en 11 waarin we ook de subtiele kant van zijn gitaar kunsten horen. Dit toont nog eens duidelijk de veelzijdigheid van deze artiest aan.
(Gerrit Harmsen)

Tracks:
01] Meltdown At The Hoo
02] Break
03] Million Dollar Blues
04] Cross Road Blues
05] Mad Dog
06] All Over Now
07] Outside Woman Blues
08] Junior Got A Blade
09] False Accusations
10] Ain’t Nobody’s Fool
11] One Way Ticket To The Blues
12] Milion Dollar Blues

[radio edit, bonus track]

Gwyn Ashton – Two-Man Blues Army – Break, Fab Tone Records official promo clip

Website Gwyn Ashton : www.gwynashton.com


Ook op Blues Magazine ...